Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun açıkladığı verilere göre, Türkiye'de en çok döviz hesabı olan şehirler sıralamasında İç Anadolu Bölgesi'ndeki şehirler başı çekiyor.
EN ÇOK DÖVİZ HESABI OLAN İL AKSARAY
Açıklanan verilere göre toplam mevduatı içinde dövizin payı en yüksek il eylül sonu itibarıyla yüzde 48,9'la Aksaray. Bu ili yüzde 46,4'le Nevşehir ve Kırşehir izliyor.

AKSARAY'I NEVŞEHİR VE KIRŞEHİR TAKİP EDİYOR
Dövizin payında bu ili yüzde 46,4'le Nevşehir ve Kırşehir, yüzde 46,2 ile Yozgat, yüzde 45,4'le Kütahya illeri izliyor. Yalova yüzde 45,3, Bayburt yüzde 45,2, Karaman ve Elâzığ yüzde 44,4 ve Antalya yüzde 43,9'la mevduatında dövizin payı en yüksek ilk on il arasında yer alıyor.
YURT İÇİ MEVDUAT 12 TRİLYON LİRAYI AŞTI
Dünya gazetesinden Naki Bakır'ın aktardığına göre, BDDK'nın açıkladığı toplulaştırılmış aylık verilere göre toplam yurt içi mevduat, ocakeylül döneminde yüzde 49,7 oranında 4,1 trilyon lira artarak 12 trilyon 354 milyar liraya ulaştı. Bunun 7 trilyon 641,1 milyarını TL, 4 trilyon 712,9 milyar liralık bölümünü ise döviz cinsi mevduatlar oluşturdu. 2022 sonuna göre TL mevduatlar cari olarak yüzde 64 oranı ile enflasyonun üzerinde artış kaydederken, döviz mevduatının TL cinsi tutarındaki nominal büyüme yüzde 31,1'de kaldı.
Yeniçağ
Sosyal medyayı sallayan Matrix göndermeli altın ve döviz videosu!82 izlenme
Engin Altay çok sert konuştu: "Bu tam anlamıyla bir kepazeliktir"214 izlenme
İstanbul'un göbeği Arabistan oldu!825 izlenme
Ukrayna'nın Kherson şehri Rus işgalcilerin roket saldırısı altında!45 izlenme
Ahmet Özer'e kumpas nasıl planlandı? CHP'li Gökhan Günaydın belgelerle anlattı!37 izlenme
Prof. Dr. Şengör hakkında ''Türk milletini alenen aşağılama'' suçundan iki yıla kadar hapis cezası istendi26 izlenme
AKP'ye flaş katılım! Suriyeli, vekil olmak istiyor!254 izlenme
Asgari ücrette 10 yılın en kötüsü: Daha yılın ilk ayında açlık sınırının yüzde 10 altında22 izlenme
'Kısa Çalışma Ödeneği' yılan hikayesine döndü: Devlet ödedim diyor vatandaş ödemeyi alamıyor!
Bingöl’deki depremin boyutu gün ağarınca ortaya çıktı!
Irak mahkemesi, IŞİD'e katıldıkları gerekçesiyle 16 Türk vatandaşı kadına idam cezası verdi!
'Rize'de umreden dönenlere hiçbir işlem yapılmadı' iddiasına açıklama