AKP iktidarı sık sık “Almanlar bizi kıskanıyor” söylemini yaymaya çalışırken derinleşen ekonomik kriz vatandaşı et yiyemez hale getirdi.
Bu durum Alman medyasının da dikkatini çekti ve Alman medyası da Türkiye’deki ailelerin kırmızı et yiyemediğini haberleştirdi.
Almanya’da ARD’ye bağlı yayın yapan Tagesschau, “Ayda bir kez et yiyebilen aileler: Türkiye’de yoksulluk sessiz derinleşiyor” başlıklı bir haber yaptı.

Tagesschau Türkiye’nin dünyanın en yüksek enflasyonuna sahip ülkelerinden birine sahip olduğunu fakat resmi verilere göre enflasyonun yüzde 33 olarak açıklandığını yazdı.
Alman medyası, uzmanların gerçek enflasyonun bunun iki katı olduğunu dile getirdiğini de haberleştirdi. Alman medyası, Türk bir çalışanın 450 Euro yani 22 bin lira aldığını yazdı. Alman basını, İstanbul gibi şehirlerde bu paranın anlamsız olduğunu ifade etti.
Alman medyası, fırıncılık yapan Metin isimli bir Türk vatandaşına mikrofon uzattı.
Vatandaş Metin, sadece kiraya 25 bin lira verdiğini ayda sadece bir kez kırmızı et yiyebildiğini ifade etti.
Sözcü
İslamcıların kavgası bitmiyor! "Erdoğan'ın kalemi kırılmıştır!” diyen Kuytul hakkında...611 izlenme
AKP üç caminin minaresini yıktı, Mehmet Görmez de AKP'liler de görmedi !394 izlenme
Hacettepe Üniversitesi'ne çevik kuvvet girdi, yemekhane zammını protesto eden öğrencilere müdahale etti! Çok sayıda öğrenci gözaltına alındı34 izlenme
Çiftçilerin bankalara olan kredi borcu 1 yılda yüzde 75 arttı24 izlenme
MHP'li belediyede T.C. ibaresinin olmaması dikkat çekti200 izlenme
İmamoğlu'ndan soruşturmalarda masumiyet karinesi ihlallerine tepki21 izlenme
Kürt petrolünü Türkiye'ye taşıdığı belirtilen Powertrans'ta Türk yöneticiler gitti, yerlerine BAE'de yaşayan iki isim geldi86 izlenme
Turgut Altınok lafı çevirdi: “Ben değil, Yavaş istifa etmeli. Söylediği yalanları, çamurları ispat etmediği için”28 izlenme