Son yıllarda Türkiye'nin en verimli topraklarının şirketlere maden sahası açtırıp para kazandırmak için nasıl katledildiği Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez'in, soru önergesine verdiği yanıtla da ortaya serildi. CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün soru önergesini yanıtlayan Dönmez, 2020 yılında 508 bin 862 hektar alan için maden sahası ruhsatı düzenlendiğini açıkladı.
TALAN EDİLİYOR
2020 yılında ihaleye çıkarılan 2 bin 114 adet maden sahasının 901 adedi için ruhsat düzenlendiğini bildirdi. Dönmez'in verdiği yanıtı yorumlayan Bülbül, “Şirketler kazansın diye yurttaşların yaşam alanları talan ediliyor, bunun toplumsal maliyeti ile evinden sağlığından olan vatandaş düşünülmüyor” dedi. Bülbül, SÖZCÜ'ye yaptığı açıklamada da, “Sadece Aydın'da 264 maden arama ve işletme ruhsatı bulunuyor. AKP iktidarı ise ruhsat ve izin vermeyi bir bürokratik işlem gibi görerek ihale etmeye devam ediyor. Tüm bunlara bir an önce son verilmeli ve yaşam alanlarımız korunmalıdır” değerlendirmesini yaptı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül
8 MİLYON HEKTARA YAKIN TOPRAĞA RUHSAT VERİLDİ
Türkiye'de 2015 ve 2020 yılları arasında 3 bin 987 maden ruhsat ihalesi yapıldığı ve ihale edilen sahalardan bin 148'inin ruhsata dönüştüğü açıklanmıştı. 2020 yılında da ihaleye çıkarılan 2 bin 114 adet maden sahasının 901 adedi için ruhsat düzenlendi. 2020 yılı itibarıyla Türkiye'de maden arama ruhsat sahalarının toplam alanı 7 milyon 709 bin 205 hektar olarak açıklandı.
https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/turkiyemadenledelikdesikedildi6329638/
Muhammed Yakut'un son telefon görüşmesi! Çok önemli bir açıklama yapacakmış22 izlenme
Milletvekilleri sordu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca gerildi! 'Sizin için bu mu önemli?'79 izlenme
ABD, AKP'li eski vekile vize vermedi! Diplomatik pasaport sahibi olmasına rağmen11 izlenme
ABD-İsrail’den Türkiye’ye ‘sahte bayrak’ tuzağı iddiası! Ankara’yı İran üzerinden vurup savaşa çekecekler!16 izlenme
İstiklal bombacısının şeytani planı ortaya çıktı! İşte elindeki gülün sırrı108 izlenme
İstanbul'un göbeğindeki okulun zilini Mehter Marşı yaptılar !157 izlenme
Borsa İstanbul Yine Yükselişte32 izlenme
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kendini mağdur hisseden tüm kesimlerin gönlünü kazanacağız34 izlenme