Uluslararası emlak danışmanlık şirketi Knight Frank, 2023’ün üçüncü çeyreği itibariyle konut fiyatlarının en çok artış gösterdiği ülkeleri açıkladı.
Knight Frank'ın 56 ülke ve bölgeyi kapsayan araştırma sonuçlarına göre, Türkiye yıllık yüzde 89.2'lik artış ile konut fiyatlarının en çok arttığı ülke oldu.
Türkiye'deki konut fiyatları 6 ayda yüzde 34.4 yükselirken son üç aydaki artı ise yüzde 18, 1 oldu.
2020 yılının ilk çeyreğinden bu yana sıralamada zirveye yerleşen Türkiye'nin konut zam şampiyonluğunun arkasında ise yüksek enflasyon bulunuyor.
Enflasyonla mücadele kapsamında gelişmiş ülke ekonomilerinde yaşanan faiz artışları dünya genelinde konut fiyat artış hızını azalttı.
21 ÜLKEDE GERİLEDİ
56 ülkenin 35'inde fiyat artışı görülürken, 21 ülkede ise fiyat düşüşü yaşandı.
Konut fiyatlarının en çok arttığı 10 ülkede yıllık artış yüzde 13 ve 7 arasında değişirken, Türkiye'nin ardından fiyatların en çok yükseldiği ülke yüzde 13.7 Hırvatistan oldu. Bu ülkeyi yüzde 11.9 ile Yunanistan takip etti.
2023 üçünçü çeyrek itibariyle son bir yılda konut fiyatlarının dünya genelinde en çok gerilediği ülke ise yüzde 11,7’lik düşüşle İsveç oldu. Slovakya'da yüzde 10.1, Finlandiya da ise yüzde 9.6 gerileme oldu.
KONUT FİYATLARININ EN ÇOK ARTTI 15 ÜLKE

Sözcü
Osmaniye'de yapılan sokak röportajında 'Bahçeli demeyin sinirlerim tepeme çıkıyor' diyen kadına belediye meclisinde özür dilettiler!29 izlenme
Ücretlerine yüzde 100 zam yapan üniversiteye şok!23 izlenme
AKP'liler İmamoğlu geldi diye Kadın Aktivite Merkezi'nin kepenklerini kapattı, İmamoğlu isyan etti! 'Bu talimatı veren akla yazık!'106 izlenme
Ayşe'nin katil zanlısının ifadesi kan dondurdu! Tek tek itiraf etti13 izlenme
Memur ve emekli ne kadar maaş alacak? Yıl sonundaki enflasyon tahmininin ardından zamlı maaş tablosu netleşti27 izlenme
Atatürk'ün Türkçe'ye çevirdiği şiir1028 izlenme
ABD'de "Erdoğan'ın mal varlığı hakkında rapor hazırlansın" anlaşması377 izlenme
Antalya'da surucu kursuna gitmek için evden çıkan Seda Nur'dan haber alınamadı!18 izlenme
İşte son seçim anketi: CHP, AKP ile aradaki farkı daha da açtı!
Türkiye'nin dört bir yanından 'İmamoğlu' sesleri
Sözde hocanın 'Evlenemiyorum, kısmetim kapalı' diyenlere verdiği öneri pes dedirtti! "Bir dua ve 7 şaşal su ile..."
Bu kafayla memleket yönetiyorlar: Bakan koltukları işgal altında