Türkiye Denizcilik İşletmeleri’nin 2017 ve 2018 yıllarına ilişkin mali hesapları, TBMM KİT Komisyonu’nda görüşüldü. İdarenin harcama tabloları, Yönetim Kurulu Üyeleri için ödenen paranın büyüklüğünü gözler önüne serdi.
YÜZDE 48 ARTTI
İdare, 2017 yılında beş Yönetim Kurulu Üyesi için toplam 234 bin TL harcama yaptı. 2018 yılında ise Yönetim Kurulu Üyeleri için idarenin kasasından çıkan para 364 bin TL’ye yükseldi. Personel maliyetlerinin azaltılması için personel sayısının düşüren Türkiye Denizcilik İşletmeleri, yönetim kurulu üyesi sayısını ise 2019 yılında bir artırarak altıya çıkardı. 2019 yılında yönetim kurulu üyeleri için yapılan toplam harcama, 2018 yılına oranla yüzde 48 artarak 541 bin TL’ye ulaştı.
Yönetim kurulu üyelerine ödenen parayı TBMM KİT Komisyonu toplantısında gündeme getiren CHP Milletvekili Atilla Sertel, kurumun personel sayısının düşmesine karşın yönetim kurulu üyeleri için yaptığı harcamanın arttığının altını çizdi. TDİ’nin özelleştirme yaptığını ve yönetim kurulu üyelerinin kurum bünyesinden değil, dışarıdan geldiğini vurgulayan Sertel, “Personel sayısı düşerken yönetim kurulu üye sayısı düşmüyor. Kurum diyor ki ‘Biz personel maaşından tasarruf ediyoruz’. Ama yönetim kurulu üyeliklerine gelince 364 bin TL bir senede 541 bin TL’ye yükseliyor” ifadelerini kullandı.
Yönetim kurulu üyeleri için harcanan paradaki artışın nedenini soran CHP’li Sertel, “Yöneticilere sosyal haklar veriliyor mu? Araç tahsisi yapılıyor mu?” sorularının da yanıtlanmasını istedi.
http://www.krttv.com.tr/gundem/tdiyonetimiiyikazaniyorh80937.html
Taksim bombacısı Ahlam Albashir'in 9 gün önce cadde üzerinde keşif yaptığı görüntüler ortaya çıktı!97 izlenme
MHP’li başkan 30 işçiyi daha çıkardı!255 izlenme
AKP'ye geçti Erdoğan portresini arkasına aldı: Özlem Vural Gürzel Atatürk'ün simgeleşen fotoğrafını kaldırdı12 izlenme
Cumhuriyet nasıl kuruldu ? 'Keşke yunan kazansa' diyenler yine çıldıracak !463 izlenme
'Gazetecilik suç değildir' dediği için tutuklanan Bila'ya, 'Ali İsmail'i neden kapak fotoğrafı yaptın?' diye sormuşlar!103 izlenme
İran çekirge istilasına uğradı! Milyonlarca çekirgenin Türkiye'ye gelme ihtimali gündemde!162 izlenme
Muhalif belediyelerin ihtiyaç sahiplerine yardım götürmesini engellemek için belediye yardımlarına yeni kıskaç getirildi!65 izlenme
Ermenistan Başbakanı Paşinyan: Karabağ konusunda tavizlere hazırız77 izlenme
CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı açıkladı: Balıkesir'de su hattına sabotaj!
Şimşek'in tasarruf genelgesi havada kaldı: Tanıtım harcamaları 6 kat arttı, kiralama giderlerinin yarısıyla uçak kiralandı
'Zengin' işi torpil skandalı büyüyor: AKP'li Özlem Zengin, yeğenini Erdoğan'dan sonra Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'la da tanıştırmış!
’10 milyarlık rant kimlere dağıtılacak?’