Türkiye’de mahkemelerin verdiği kararlarla birlikte yargı mensuplarının durumu da tartışılıyor.
AKP’nin, parti teşkilatlarındaki avukatları, hakim ve savcı yapması; genç hakim ve savcıların hataları, yargıya olan güveni dibe vurdurmuş durumda.
KONDA’nın konuya ilişkin yayımladığı bir ankete katılanların yüzde 69'u adalete güvenmediğini, yüzde 72'si ise insanların haksız yere tutuklandığını düşündüğünü söyledi.
Mahkemelerin verdiği kararlar tartışılmaya devam edilirken; AKP içindeki Pelikan yapılanmasına yakınlığıyla bilinen Sontv isimli internet sitesinde, dikkat çeken bir haber yayımlandı.
Habere göre; İstanbul Anadolu Adalet Sarayında Daimi Arama Bürosunda görevli Cumhuriyet Savcısı F.A. tartışma yaşayan bir akrabasının evrakını karakoldan istedi. Bunun üzerine Adliye’de görevli Başsavcı Vekili Ö.Y.’ye haber verildi. Başsavcı Vekili Ö.Y. evrakı F.A.’ya vermemeleri talimatında bulundu.
Bunu öğrenen F.A. silahını da beline takarak “hesap sormak için” Başsavcı Vekili Ö.Y.’nin odasını bastı. Sekreteriyle olan bağrışmaları duyan Başsavcı Vekili, kendisini odasına kilitledi.
Başsavcı Vekili Ö.Y. ile görüşmek isteyen savcıyı ise F.A.’nın sekreteri sakinleştirmeye çalıştı. F.A.’nın sakinleşmesi için çaba gösteren sekreterin bu çabaları sonuç verdi ve F.A. odayı terk etti.
Avukatlıktan, Cumhuriyet Savcılığına geçiş yaptığı öğrenilen F.A.’nın daha önce Bartın Adliyesinde görev yaptığı belirlendi. O dönem Bartın Cumhuriyet Başsavcısının, Cumhuriyet Savcısı F.A.’nın akli dengesinin yerinde olmadığı gerekçesiyle Adli Tıp’a sevk ettiği öğrenildi.
Gerçek Gündem
İran: Mahsa Amini'nin ailesinin ödülü almak için Fransa'ya gitmesi engellendi26 izlenme
İsrail-Filistin savaşında tansiyonu artıracak hamle: Savaş gemileri gönderiyorlar28 izlenme
Minguzzi davasında 'pes dedirten' mektuplaşma delil olarak dosyaya girdi! "Yaptık bir şey cezasını çekiyoruz. Aslanlar gibi yatar çıkarız"11 izlenme
Valilikten corona tedbiri! Sigara, dondurma ve kuru yemiş yasaklandı!150 izlenme
Onur Şener cinayeti sonrası bir istek şarkısı dehşeti daha!79 izlenme
RTÜK'e şikâyet yağıyor, ama Adnan ve kedicikleri danstan taviz vermiyor !1639 izlenme
Fahrettin Altun’dan başkasına gitmesin diye ihale saati yazılmadı!171 izlenme
'IMF ile gizlice anlaşılıyor'829 izlenme
Maltepe İlçe Milli Eğitim’den öğretmenlere: Ev ziyaretlerinde 15 Temmuz konuşun
Bahçeli'nin o önerisi AKP'lileri birbirine düşürdü: "Hadsizlik ötesi!"
Kemal Kılıçdaroğlu'nun Alevi videosu rekor kırdı!
Kütahya Simav depremini 6 gün öncesinden yine aynı isim bildi! “Kütahya’nın Simav ilçesinde 2 ayrı deprem riski var”