Cezalardan vergiye, IMEI kaydından, yurtdışı çıkış harcına kadar 2025 yılında zamlanacak tutarları belirleyen Yeniden Değerleme Oranı (YDO) belli oldu. Araç muayene ücretlerini de yeniden belirleyecek oranla vatandaşın cebindeki ateş daha da büyüyecek.
2025 yılı için YDO yüzde 43,93 olarak açıklandı. Resmi Gazete'de yayımlanan oranla TÜVTÜRK'ün araç muayenelerine önümüzdeki yıl uygulayacağı zamlı ücret tarifesi belli oldu.
Araç sahiplerinin belini büken akaryakıt zamlarına ilave olarak 1 Ocak itibariyle Motorlu Taşıtlar Vergisi (MTV), trafik cezaları ve araç muayene ücretleri neredeyse yüzde 50 oranında zamlanmış olacak.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çorum Milletvekili ve KİT Komisyonu üyesi Mehmet Tahtasız, TBMM’de yaptığı konuşmada araç muayene ücretlerini eleştirdi.
Araç muayenelerinde işlem yapılmadan sadece kontrol için ödeme alındığına dikkat çeken Mehmet Tahtasız, “Yağ değişimi yok, araç bakımı yok, yalnızca özel bir şirketin kasasına akan milyarlar var. Bakım ve onarım olmadan yalnızca arıza tespitinden bu kadar ücret almak adil değil. 2025 yılı araç muayene ücretlerine zam yapılmasın, ticari araçlar için muayene süresi iki yıla çıkarılsın. Vatandaşın cebinden elinizi çekin” dedi.
Asgari ücreti 30 bin lira yapmamak için 30 takla atan iktidarın yeniden değerleme oranını yüzde 43,93 olarak belirlediğini vurgulayan CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız, şunları söyledi:
“2025 yılında tüm vergi, harç ve cezalar da bu oranda artışa gidecek, vatandaşın büyük tepki gösterdiği araç muayene ücretleri de aynı oranda artırılacak. Traktör, motosiklet ve motorlu bisiklet muayene ücretleri 920 TL'den 1.335 TL'ye yükselecek. Otomobil, minibüs, kamyonet, arazi taşıtı, özel amaçlı taşıt ve römorklar için ücret 1.821 TL'den 2.621 TL'ye çıkacak. Otobüs, kamyon ve çekicilerin muayene ücreti ise 2.462,40 TL'den 3.544 TL'ye yükselmiş olacak."
İhale pastasından en çok ‘yandaş’ yedi!163 izlenme
Usta sanatçı Turgay Yıldız son yolculuğuna uğurlandı78 izlenme
Banka, esnaf ve müşteriyi karşı karşıya getiren komisyon!17 izlenme
Merkez Bankası'nda 65.7 milyar dolar kayıp!214 izlenme
İYİ Parti’den çok konuşulacak yeni seçim videosu! 'Güçlü Türkiye'34 izlenme
AKP'den tartışma yaratacak seçim hamlesi!310 izlenme
İddialar sonrası Karabük Üniversitesi paylaşımlarına 8 gözaltı40 izlenme
Fatih Portakal: 'CHP Genel Merkezi'nde yüzler gülüyor dendi. AKP Genel Merkezi nasıl?' Muhabir: 'Yüzler gülüyor diyemeyiz. Gülecek bir yüz yok burada. AKP önünde derin bir sessizlik var şu anda'54 izlenme
Dehşet otelin hesabından dikkat çeken paylaşım: Bir gecelik fiyatı dudak uçuklattı!
Aktroll onları hedef aldı: İhraç edilen teğmenden tokat gibi yanıt!
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuçlar: Vatandaş istemiyor!
Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nden Rojin Kabaiş'in ölümüne ilişkin açıklama: "Asılsız iddialar hakkında suç duyurusunda bulunduk"