Almanya'da gıda güvenliği konusunda dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Ülkenin Gıda Uyarı Sistemi, Miskets markasına ait 100 gramlık Dubai çikolatasının piyasadan acil olarak geri çekilmesi gerektiğini duyurdu. Geri çağırmanın nedeni, çikolatanın içeriğinde bulunan ancak ambalajında belirtilmeyen susam olarak açıklandı. Bu durumun özellikle susam alerjisi olan bireyler için ciddi bir sağlık riski oluşturabileceği belirtildi.
Almanya Federal Gıda ve Tarım Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, susam alerjisi olan kişilerin bu çikolatayı kesinlikle tüketmemesi gerektiği vurgulandı.
Yetkililer, susam alerjisinin oldukça tehlikeli olabileceğini ve farkında olmadan tüketildiğinde bazı kişilerde ölümcül reaksiyonlara yol açabileceğini belirtti. Uzmanlar, alerjik bireylerin tüketim sonrası kızarıklık, kaşıntı, kurdeşen, mide bulantısı, kusma, ishal ve nefes darlığı gibi belirtiler yaşaması halinde derhal tıbbi yardım alması gerektiği konusunda uyarıda bulundu.

Susam alerjisi, dünya genelinde en yaygın gıda alerjilerinden biri olarak kabul ediliyor. Özellikle Avrupa'da gıda güvenliği kuralları oldukça sıkı olduğu için bu tür hatalar ciddi yaptırımlara tabi tutulabiliyor. Almanya'daki tüketici hakları koruma kuruluşları da gıda etiketlerinde alerjen içeriğin eksiksiz belirtilmesinin yasal bir zorunluluk olduğunu hatırlatarak, üreticilere daha dikkatli olmaları çağrısında bulundu.
Almanya’daki gıda güvenliği yetkilileri, geri çağırma kapsamında ürünü satın alan tüketicilerin herhangi bir fiş ya da fatura ibraz etmeksizin çikolatayı satış noktalarına iade edebileceklerini ve paralarını geri alabileceklerini açıkladı. Yetkililer, tüketicilerin sağlıklarının korunması adına bu tür geri çağırma işlemlerine hassasiyetle yaklaşmaları gerektiğini belirtti.
Bu geri çağırma yalnızca fiziksel satış noktalarıyla sınırlı kalmadı. Çikolatanın satıldığı Candy2Go adlı eticaret platformu da ürünü geri çağırma sürecine dahil edildi. Online alışveriş yapan müşteriler de ürünü iade ederek ücretlerini geri alabilecekler.
Gerçek Gündem
Yıkılan caminin arazisi Katar Şeyhi'ne verilecek!125 izlenme
Maden alanına giden sağlık uzmanından flaş açıklama: "Durum çok vahim. Siyanür kokusu var"45 izlenme
Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit eden şahıs: "Adliyeye davet ettiler gittim, durmak yok yola devam"36 izlenme
Afganistan İletişim Bakanı, Almanya’da bisikletli kurye oldu!32 izlenme
Ankara'da sahte içki cana doymadı: Ölü sayısı 81'e yükseldi17 izlenme
Camide soyulan hırsız "Memlekette namuslu adam kalmamış" dedi!262 izlenme
UNICEF küçük bir kızı zengin ve yoksul olarak giydirdi ve insanların arasına karıştırdı... İşte deneyin sonucu3178 izlenme
Rus oligark Kremlin’i yerden yere vurdu: "Ayık kafayla kalkamayan generaller…"35 izlenme
Karlı havada yürek ısıtan görüntüler: Gerede Seyit Mithat Dayıoğlu Ortaokulu'nda öğrenciler, okul müdürünün sürpriz anonsuyla kar topu oynamaya çıktı
Acun Ilıcalı Daily Mail’e konuştu: 'Ekonomi tam bir felaket'
İngiltere'nin Ruanda Planı: Her göçmenin 169.000 paund maliyeti var
Ecdadın mirası Varlık Fonu yöneticisine gitti!