Saldırıyı ilk duyuran İsrail merkezli Yedioth News, Katz’ın telefonunun ele geçirildiğini ve hackerlar tarafından doğrudan arandığını yazdı. Habere göre, görüntülü görüşme sırasında Katz’a hakaretler edildi, bu anların ekran görüntüsü de sosyal medya üzerinden yayımlandı.
Görüntülerin yayılmasının ardından Savunma Bakanı Katz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
"Dünyanın çeşitli ülkelerinden örgütlü İslamcıcihatçı çeteler, gizlilik derecesi olmayan sivil telefonumu arayarak nefret dolu mesajlar ve tehditler bırakıyor. Onlar beni arayıp tehdit etmeye devam edecek, ben de onların terör örgütü liderlerinin ortadan kaldırılmasını emretmeye devam edeceğim."

Saldırı yalnızca Katz’la sınırlı kalmadı. Hacker grubu daha sonra İsrail Meclisi (Knesset) Başkanı Amir Ohana ve aşırı sağcı İç Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir’in telefon numaralarını da sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı.
Söz konusu siber saldırı, özellikle İsrail hükümetinin üst düzey isimlerinin hedef alınması açısından dikkat çekici bulunurken, olayın ardından İsrail istihbarat birimlerinin konuya dair inceleme başlattığı öne sürüldü.
Grubun kimliği ve kullandığı yöntemlerle ilgili resmi bir açıklama yapılmazken, saldırının sosyal medya platformları üzerinden organize edildiği ve kamuoyuna mesaj verme amacı taşıdığı değerlendiriliyor.
Sözcü
Özgür Özel'den asgari ücret tepkisi: "Bu rezaletin tek sorumlusu Erdoğan’dır"7 izlenme
Çiftçi perişan, Türkiye buğday ve arpa ithal edecek!94 izlenme
Gelin, nikâh masasında bile evet dememek için direnince, salonda alkış koptu !1003 izlenme
Ankapark böyle batmış! İnanılmaz miktar!77 izlenme
İşe giriş torpilinin belgesi Meclis’e taşındı!219 izlenme
Demirören'i unutan Ziraat Bankası'ndan İBB’ye dava!37 izlenme
Ankara’da eylem yapan gaziler böyle dedi: 236 gazi mi devlet bütçesine yük oluyor?159 izlenme
Fahiş fiyatlı deprem ihaleleri iptal26 izlenme
Susurluk Komisyonu'nda görev yapan eski Devlet Bakanı Sağlar, Falyalı cinayetini anlattı
7'si çocuk 25 kişi can vermişti... Çorlu davasında karar çıktı
Hayaldi gerçek oldu ! Saray'da İsrail milli marşı çalındı !
Vatandaş ete hasret... Fiyat artmadı ama satış düştü:: Peki sebebi ne?