Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Ağustos ayı toplantısı, Kadir Has Kongre ve Kültür Merkezi’nde dün yapıldı.
ANKA'nın haberine göre, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özer, CHP grubu adına Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi’ne şu öneriyi sundu:
“Kayseri halkı olarak, şehrimizde yıllardır misafir ettiğimiz Suriyelilere ve diğer göçmenlere yeterince yardım ve ev sahipliği yaptık. Göçmenlerin olumsuz davranışları, artık Kayseri halkının sabrını taşımıştır ve her misafirliğin bir sonu olmalıdır. Göçmenlerin ülkelerine geri gönderilmesi için lojistik sağlamak üzere meclisimizde bir komisyon kurulmasını ve biran evvel çalışmalara başlamasını saygılarımızla arz ederiz.”
Meclis’in CHP’li ve İYİ Partili üyelerinin “evet” oyu verdiği önerge, çoğunluğu elinde bulunduran AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
Özer, konuyla ilgili şunları söyledi:
“Maalesef bizim sunduğumuz madde kabul edilmedi. AKPMHP oyları ile reddedildi. Bu madde nedir? Büyükşehir Belediyesi’nde bir komisyon kurulsun, bu komisyon Kayseri’de yaşayan Suriyeliler ve Afganları geri gönderme komisyonu olsun. Geri göndermeleri için lojistik faaliyetleri organize edebilsin. Ve içinde meclis üyelerimiz olsun, diye bir teklifimiz oldu. Önce ‘Siyasi’ dediler. Ben de ‘Hayır bu siyasi değil’ dedim. Bunlar savaştan kaçtılar geldiler. 810 yıldır biz bunlara tanrı misafiri dedik. Tanrı’ya da misafirimize de görevimizi yaptık. Bu iş bitti, bu iş artık işgale girer. Suriyelilerden ve Afganlardan bir an önce kurtulmamız lazım. Bunun için elbette siyasi irade lazım ama belediye bunları doyuruyor. Aşevlerinden, iaşeden doyuruyor. Bunları gönderme yetkisi var dedim. Israrlarımıza, direnmemize rağmen AKP ve MHP’liler bu tip komisyonun kurulmasını istemediler. CHP ve İYİ parti ‘evet’ oyu verdi ama AKPMHP çoğunluk olduğu için reddedildi.”
Şarkıcı Gülşen'i sahne kıyafetlerinden dolayı hedef gösterip ahlâk dersi vermeye kalkan Orhan Gencebay bakın neler yapmış!63 izlenme
Cemal Enginyurt: "İttifak olmasa da CHP aynı oyu alırdı. CHP, kendi oyunu almıştır. Herkes aklını başına alıp teşekkür etmeli, şükran duymalı"22 izlenme
İYİ Partili ilçe başkanı istifa etti, CHP’li adaya desteğini açıkladı29 izlenme
Benzin, motorin, otogaz... Akaryakıta dev zam kapıda!7 izlenme
Enflasyon ve kur artışı düğün maliyetini iki katına çıkardı31 izlenme
Bahçeli'den kürsüde emekli çıkışı: "MHP, Cumhur İttifakı ortağıdır ancak iktidar ortağı değildir!"6 izlenme
Merkez Bankası faizi 2.5 puan arttı akıllara o sözler geldi: "Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselemez. Faiz devamlı düşecek"48 izlenme
İlahiyat mezunu vatandaş AKP’lilere seslendi 'Kuran size koyun olmayın diyor!'94 izlenme