CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Emek Büroları Genel Koordinatörü Veli Ağbaba, Türkiye'nin asgari ücret sıralamasında Avrupa'nın en kötü dördüncü ülkesi olduğunu belirtti.
Avrupa Birliği (AB) genelinde ortalama asgari ücretin 5 bin TL (750 avro) civarında olduğunu belirten Ağbaba, bu oranın Türkiye’nin 2,5 katı olduğunu söyledi.
Türkiye’nin ardından en düşük asgari ücret uygulayan ülkelerin Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristan olduğunu ifade eden Ağbaba, "Lüksemburg’daki asgari ücret ülkemizdeki asgari ücrete göre 6,5 kat, Fransa ve Almanya’da ki ücretler ise 5,5 kat daha fazladır. Kriz altındaki İspanya, Portekiz ve Yunanistan’da asgari ücretler ise ülkemize göre 2 kat daha fazladır" dedi.
Ağbaba, asgari ücretin 2019 ocak ayında 335 avroya denk gelirken mayıs ayı içerisinde özellikle İstanbul seçimlerinin iptal edilmesinin ardından 295 avroya kadar gerilediğine dikkat çekti.
http://haber.sol.org.tr/turkiye/turkiyeasgariucretsiralamasindaavrupaninenkotudorduncuulkesi263558
Kılıçdaroğlu'nun sözcüsü açıkladı: "Özgür Özel'in görevi iptal edilecek"22 izlenme
İsmail Saymaz duyurdu: Narin'in otopsi sonucu açıklandı189 izlenme
2 aylık eşini öldürüp, tahliye edilmişti: Mahkemeden yeni karar32 izlenme
İşsizlikte alarm zilleri son ses çalıyor: Kayıp 301 bin kişi19 izlenme
İlber Ortaylı’dan 100. yıl isyanı: "Türkler Cumhuriyetlerine sahip çıkmadılar"50 izlenme
AKP’li başkanın yaptığı bina oturulamaz halde, kendini böyle savundu: "Kalben müsterih ve rahatım"47 izlenme
Kartalkaya’daki faciada ilk bulgulara ulaşıldı! Yangının çıkış noktası kesinleşti: Can kayıplarının çoğu karbonmonoksit zehirlenmesi41 izlenme
Aziz İhsan Aktaş’ı ortaklıktan atıp en kârlı şirketleri aldılar33 izlenme