Home
15 Mayıs 2020 ( 113 izlenme )
Reklamlar

'Türkiye acil fon bulmak için farklı müttefiklerle temasa geçti'


Türkiye'nin, acil olarak fon bulmak için yabancı müttefiklerine başvuruda bulunduğu iddia edildi.



İngiltere merkezli haber ajansı Reuters'a konuşan üst düzey kaynaklar, Merkez Bankası (TCMB) ve Maliye Bakanlığı yetkililerinin bir swap hattı oluşturma talebiyle İngiliz ve Japon mevkidaşlarıyla görüştüğünü bildirdi.

Yetkililer ayrıca, Ankara'nın mevcut uygulamaları genişletmek için Çin ve Katar ile görüştüğünü de bildirdi.

AKP'nin Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz dün, swap hatları için görüşeler yapıldığını doğrulamış ve temasta bulunulan tek ülkenin ABD olmadığını ifade etti.

T24'ün aktardığı habere göre, yetkililerden biri, Ankara'nın görüşmelerin iyi geçtiğini düşündüğünü ancak ne zaman bir anlaşmaya varılacağının bilinmediğini ifade etmişti.

Reuters, analistlerin Türkiye'nin birkaç yıllık süreç içinde ikinci lira krizini yaşayabileceğinden endişe duyduğunu yazdı.


http://www.krttv.com.tr/ekonomi/turkiyeacilfonbulmakicinfarklimuttefiklerletemasagectih35496.html

Önerilen Videolar

Reklamlar

Bunlar da İlginizi Çekebilir

AKP'li isimden skandal tweet! YSK'den İçişleri'nin 'GAMER' kararına yasak Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Seçil Erzan'ın köyüne gitmiş Rusya, Ukrayna’nın Zaporijya kentinde ABD ve Avrupa'dan gönderilen silahların bulunduğu depoyu vurdu!