Rize’nin Merkez Çarşı Mahallesi’nde bulunan bir AVM’de düzenlenen Burger King açılışında İsrail’i protesto eden Artvin Çoruh Üniversitesi'nde Sanat Tasarım Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Kemal Sağlam'ın saldırıya uğramasına yönelik tepkiler devam ediyor.
Konuyla ilgili açıklama yapan AKP Rize İl Başkanı Yılmaz Katmer, şunları söyledi:
"Mevzu anlaşılmış dersime çalışmışım arkadaşlar, okuduğum yerden fetva veririm. Öncelikle keşke o açılış olmasaydı. İkincisi biz şiddete her yönüyle karşıyız. Şiddetin yapılması, öğretim görevlisine kim olursa olsun arkadaşlar yapılmasına karşıyız. Bizi linç edenler, İsrail uşakları Yahudi uşakları diyenlere bu okuyacağım şeyle beraber anlayacaksınız. Bütün konuşmalar bunun içerisindedir. Mevlâna der ki; suskunluğum asaletimdendir. Her lafa verilecek bir cevabım var elbet lakin bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adam mı diye'.
İki; zulmü alkışlayamam zalimi asla sevemem. Gelenin keyfi için geçmişe kalkıp sövemem. Boğmasın ki üç buçuk soysuzun ardından zağarlık yapamam. Hele hak namına haksızlığa ölsem tapamam. Doğduğumdan beridir, aşığım istiklale. Bana hiç tasmalık etmiş değil altın lale, yumuşak başlıyım ama kim demiş uysal koyunum. Bütün bu yapılan bütün yapılan bu şeylerin altındaki cevabım budur."
Bir gazetecinin “Açılışta AKP’li belediye başkanları vardı, açılış kurdelesini onlar kesti” demesi üzerine Katmer, "Cumanız mübarek olsun" demekle yetindi.
Gazetecinin sorusunu tekrarlaması üzerine Katmer, "AK Parti İl Başkanı benim. Hükümeti, devleti temsilen sayın valimdir orada mıydı değil. İlk başta söyledim ki keşke o gün açılış olmasaydı. Bütün arkadaşlarımızın arkasındayız arkadaşlar. Şöyle arkasındayız. Hiçbir tanemizin İsrail yanlısı olarak göremezler. Yani hiçbir arkadaşımızı, hem bir üyemiz dahil Filistin'in yanında olmadığımızı söylemek alnımızın iki ortasında taşımak sayarız onu biz, bu kadar cumanız mübarek olsun" ifadelerini kullandı.
Sözcü
Naci Görür bu sefer 'su' için uyardı: "Umarım İSKİ Genel Müdürü bir an önce döner"18 izlenme
Fiyatlar şahlanacak: Ayçiçek yağına ve ekmeğe dev zam geliyor!49 izlenme
Mehmet Şimşek: 1 milyon adet Türkçe Olimpiyatları hatıra parası tedavülde195 izlenme
Mavi Vatan'ın isim babası Cem Gürdeniz'in eşinden ilk açıklama91 izlenme
İktidara bir anket şoku daha: AKP ve MHP seçmeni isyan etti!34 izlenme
Bakanlıklardaki bazı bürokratların çift maaş aldığı iddiasına Bakan cevap verdi144 izlenme
KPSS Ortaöğretim sonuçları açıklandı! İşte ÖSYM sorgulama ekranı…41 izlenme
6 şehirde yangınlar devam ediyor30 izlenme
Mahfi Hoca açıkladı: "Ekonomiyi düzeltmenin yolu buradan geçiyor!"
Diyanet 1 günde 3,5 milyon TL harcadı!
Yaşlı kadın sokak röportajında isyan etti "Zehir zıkkım ediyorum verdiğim oyu. Hiç vermemiştim ama CHP'ye oy vereceğim!"
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"