Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) verilerinden derlenen bilgilere göre, 2018 sonu itibarıyla Türkiye'de hesabında 1 milyon lira ve üzeri bakiye olan 161 bin 800 kişi bulunuyor. Bu mudilerin bankalardaki toplam mevduatı ise Türk Lirası bazında 1 trilyon 24 milyar 25 milyon lira düzeyinde hesaplanıyor. Milyoner mudilerin bankalardaki mevduatının dağılımına bakıldığında, bunun 465 milyar 687 milyon lirasını yerel para cinsinden mevduat, 552 milyar 519 milyon lirasını döviz tevdiat hesabı, 5 milyar 819 milyon lirasını da kıymetli maden depo hesapları oluşturuyor.
Türkiye'de 2018 sonu itibarıyla bankalarda bulunan 5.8 milyar liralık altının büyük bir kısmının, gerçek kişilerin hesabında tutulduğu görülüyor. Bu dönemde, altın milyoneri olan gerçek kişilerin hesabında 4 milyar 543 milyon liralık altın bulunurken, bu rakam ticari ve diğer kuruluşlarda 1 milyar 277 milyon lira düzeyinde kaldı.
https://www.sozcu.com.tr/2019/ekonomi/turkmilyonerlerhesaplarina1443milyarliralikdovizekledi3489378/?fbclid=IwAR1U8hnnkj1AapXs2Ys5eLlsFAKXCkpzwTKAY5qFIwVa0lBr1FiAwobY0
Damadından 2,6 milyon TL’lik vurgun!557 izlenme
AKP'ye yakın medyada "Olcay Kılavuz" çarkı63 izlenme
Ankara'da mide bulandıran olay! Yarı çıplak halde kız öğrencinin peşine düştü!1308 izlenme
Üniversitede akraba saltanatı! İlginç açıklama…239 izlenme
İstanbul’da küçük kıza cinsel istismar: 2 Suriyeli gözaltında!122 izlenme
T.C Bodrum'a geri döndü!61 izlenme
Fatih Altaylı: "Ankara'da bürokratlar gece yarısı görevden alınmamanın formülünü bulmuş"41 izlenme
AKP döneminin İETT müdürü 63 milyon euroluk çürüyen metrobüsleri savundu! "Bugün olsa yine alırdım, beni Erdoğan getirdi"59 izlenme