Yeşil, şunları söyledi:
* Bu akşam cemevindeyiz. İnsanların çoğunluğu cemevinde barınmaktalar, Elazığ Cem Kültür Vakfı’nda. Ben öncelikle bütün ölen insanlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum, yakınlarına sabırlar diliyorum, hastalarımıza şu an yaralılara onlara da çok acil şifalar diliyorum.
* Gördük ki Elazığ’da maalesef deprem konusunda çok yetersiz kalmışız, toplum olarak öyleyiz. Çok yerde ulaşım çok geç sağlandı. Ciddi sorunlarla karşılaştık.
* Örneğin bugün, ikinci gün oldu. Elazığ’da bu bölgelere daha bir tane yetkili bize gelmedi, durumumuzu sormadılar. Ki bizler gidip soruyoruz, araştırıyoruz.
* Oysa bize, Alevi Vakıfları Federasyonuna gelen yardımları ilk olarak biz AFAD’a ve belediyeye yönlendirdik. Çünkü acil olan ihtiyaçların bir an önce orada karşılanması lazım.
* Şimdi bizim özellikle battaniye ihtiyacımız var. Afet Müdürü Osman beyi aradım. Bize göndereceklerini söylediler ama ikinci gün oldu hâlâ gelmedi.
* Bizim burada ciddi çadıra ihtiyacımız var. Çünkü insanlar korkuyor, içeriye giremiyor, içeride yatamıyor onun için hep sokaklarda.
* Havalar çok soğuk, onun için mutlaka yetkililerden yukarı mahallelere de biraz özen göstermelerini özellikle rica ediyoruz.
https://www.sozcu.com.tr/2020/gundem/elazigdabubolgeleredahabirtaneyetkiligelmedi5588684/
Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Kara: HIV ve sıtma ilaçları virüsü zayıflatıyor126 izlenme
Kamera görüntüleri ortaya çıktı: İBB'ye yönelik kreş iddiası çürütüldü!17 izlenme
Suriyeliler, Gaziantep’te bir gencin boğazını kesti!944 izlenme
İstanbul'da bir turist 10 dolara yaptığı ve market arabasını doldurduğu alışverişini paylaştı29 izlenme
Sağlık Bakanı açıkladı: 21.061 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.992.694'e, can kaybı 29.959’a yükseldi!82 izlenme
Doğalgaz faturalarına son ! Evini günde 2 liraya ısıtıyor1124 izlenme
TRT Arabi 19 Mayıs mesajı yayınladı, Atatürk'e binlerce kullanıcı Arapça hakaret etti!52 izlenme
Türkiye, Bulgaristan ve Romanya mayın anlaşması imzaladı: NATO üyesi üç Karadeniz ülkesinin hedefleri neler?26 izlenme
Genç çiftçi teklif edilen fiyata sinirlendi '8 ton' patatesi ücretsiz dağıttı: "Belki bir dahaki sene hiç ekmeyeceğim"
Hibe müteahhide, çile depremzedeye: 3 yıldır çadırda yaşama mücadelesi
Prof. Şenol Babuşcu emekli ve memur için zam oranlarını hesapladı
Saray’ın müteahhidine deprem bölgesinden ihale üstüne ihale