Kahramanmaraş’ta, 17 yaşındaki lise öğrencisi Yiğit Can Yılmaz bir kez daha Apple yöneticilerinin gündemine girmeye başardı.
Apple’ın sesli asistanı ‘Siri’ ve web tarayıcısı ‘Safari’ ile müzik ve film oynatıcısı ‘iTunes’taki güvenlik açıklarını tespit ederek düzeltilmesini sağladığı için firmanın ‘onur, teşekkür ve kredilendirme’ listelerine alınan Yılmaz, ‘Safari View Controller’ uygulamasındaki güvenlik açığını da tespit ederek firma yetkililerine bildirdi.
Yılmaz’a konuyla ilgili araştırma yapacaklarını ileten firma yetkilileri, ardından sorunun ‘iOS 12.1.1’ güncellemesiyle çözüldüğünü ve kendisini tekrar teşekkür listesine aldıklarını söyledi.

YILMAZ’IN İKİNCİ ÖNEMLİ TESPİTİ
Twitter ve benzeri programlardaki linkler tıklandığında, Safari üzerinden açılan web sayfasının güvenlik denetiminde açıklar olduğunu belirlediğini ifade eden Yılmaz, “Ben bu sorunu Apple’ın genel merkezine email yoluyla ilettim. Apple’ın güvenlik takımı, yaptığı araştırmanın ardından sorunun düzeltilmesi için çalışmalara başladı ve dün gece bu açığı iOS 12.1.1 güncellemesiyle düzeltti. Bununla ilgili olarak Apple firmasının teşekkür listesine alındım” diye konuştu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkliseogrencisiappleinikinciaciginiyakaladi2781214/?fbclid=IwAR1AjeRtP6Y8C_HOpzUdmGj0ZSPllZDRGOZQGFRQw0Vfd2qfmdDnUKtNofE
İstanbul Beylikdüzü'nde iki metrobüs çarpıştı! Ölü ve yaralılar var78 izlenme
'Bilal Oğlan'ın vakfı bu kez ne yapıyor?424 izlenme
Teyzemiz RTE'yi fena bombalıyor 'Sıkılmıyor çıkıyor oraya bir de Müslümanlık taslıyor, biz gavur muyuz, biz de müslümanız elhamdülillah !'1150 izlenme
AKP’li belediyeden Bilal Erdoğan’ın okuluna özel düzenleme41 izlenme
Metin Uca: Ayağa kalk ve karşı çık215 izlenme
AKP seçimlerde Suriyelilere oy mu kullandıracak?48 izlenme
'Bay Kemal'e oy verirseniz neler olacak' dedi anlattı, AKP'liler anlatılanları gerçek sandı!55 izlenme
Silahlı saldırıda öldürülen Serdar Öktem'in aracı bu hale geldi43 izlenme
ABD, Kasım Süleymani'yi öldürdü AKP'li isimlerden dikkat çeken mesajlar geldi
İmamoğlu eylemlerinde namı tüm dünyaya yayılan Pikachu, Antalya'daki "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde de ortaya çıktı
Halk talana izin vermiyor! Protesto edilen maden şirketi yetkilileri toplantıyı terk etti
Dolarla maaş almıyoruz ama çekirdeği bile dolarla çitliyoruz!