Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan, MEB yönetici mülakat sonuçları hakkında Twitter hesabından açıklama yaptı. Atamalara tepki gösteren Geylan bakanlıkta hala kripto FETÖ'cülerin olduğunu ileri sürdü.
Açıklamalarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı etiketleyerek yapan Geylan, "Yeter artık! Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir" ifadelerini kullandı.
Geylan'ın açıklamaları şöyle:
"MEB yönetici atama mülakat sonuçları açıklanıyor.
Sonuçların neden liste halinde yayınlanmadığı ise ortaya çıktı; şu ana kadar gelen bilgilere göre, illerimizin çoğunda yıllardır yaşanılagelen ötekileştirme tam gaz devam etmekte.
"KRİPTO FETÖ’CÜ BİR YAPI VAR"
Anlaşılıyor ki adeta, bir sözde sendika tarafından ince ayarla hazırlandığı anlaşılan puanlamalar yapılmış. Hangi okula kimin atanacağı ya da atanamayacağı milim milim hesap edilerek adaylara puanlar verilmiş.
Yarın öncelikle MEB’den sonuçların tüm valilikler tarafından liste halinde yayınlanmasını isteyeceğiz. Yayınlanmaz ise il il tespitlerimizi yapacak ve kamuoyu ile paylaşacağız.
Ve devamında da düzenleyeceğimiz bir kampanyayla sayın Cumhurbaşkanı’na çağrıda bulunarak, MEB teşkilatlarında KRİPTO FETÖCÜ bir yapının varolduğunu ve kendisinin de büyük önem verdiği toplumumuzdaki milli birlik ve beraberlik ruhunu sabote ettiğini bildireceğiz.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın, kendisinin de defalarca dile getirdiği eğitimdeki aksamaların öncelikli nedeninin, liyakat esası yerine “benim adamım” esasına göre atanan yandaş beceriksiz yöneticiler olduğunu bir kez daha duyuracağız.
"YETER ARTIK"
Ve sayın Cumhurbaşkanı’ndan MEB teşkilatlarına çöreklenmiş bu kripto yapıyı temizlemesini isteyecek, aksi halde Türkiye’mizin yakalamış olduğu YENİ DÖNEM RUHU’nun asla hayat bulma imkanının olamayacağını bildireceğiz.
Yeter artık!
Eğitim camiası bu ayrımcılığı ve ötekileştirmeyi artık kaldıramayacaktır. Çocuklarımızın geleceğini inşa eden eğitim hayatımız, birilerinin pis koltuk iştahının tatmin aracı değildir.
İşte bir örnek: Bursa’da bir öğretmenimiz, Eğitim Yönetimi alanında tezli yüksek lisans mezunu ve aynı alanda doktora öğrencisi. Müdür Yardımcısı olmak için girdiği mülakatta yetersiz görülerek geçen yıl 41,2 puan alıyor, bu yıl ise 44,6 puan veriyorlar.(Bu bindelik puanları, muhterem komisyon üyeleri hangi terazilerinde tartmışlar, bu da ayrı bir merak konusudur)
Ayıptır!
İşte bir başka örnek daha: Yüksekova’da PKK’ya karşı aslan gibi durmuş öğretmenimiz, memleketi Samsun’a geldikten sonra yazılı sınava giriyor 80 puan alıyor; ama mülakatta 55,6 puanla geride bırakılıyor.
Şu durumda, pkk mı daha zalim, mülakat ahlaksızlığı mı?
Hiç kimsenin, eğitim camiasına bu utancı yaşatmaya hakkı yoktur!
Bu rezilliğe müdahale etmesi gerekenlerin de suskun kalmaya hakkı yoktur..!"
http://www.yenicaggazetesi.com.tr/turkegitimsenbakanliktakriptofetoculervar196628h.htm
Adıyamanlı depremzede Pınar Arslan elindeki konuşma kağıdını yırttı: "Bugün bu tesettürümle ve ben CHP'liyim. AKP'den CHP'ye geçtim. Kim benim yanımdaysa ben onun yanındayım"40 izlenme
Çinli profesörden dünyayı sarsan iddia: "ABD bu savaşa kazanmak için değil, kaybetmek için girdi!"30 izlenme
43 milyon TL'lik Millet Bahçesi ihalesi devleti 11 milyon lira zarara uğratan şirkete verildi!46 izlenme
2013’te “Erdoğan’ı Yüce Divan’a göndermezsem namerdim” diyen Bahçeli: "Bukalemun siyasetçilerden olmadık"80 izlenme
MHP'li vekil Erkan Haberal'ın şoförü ABB çalışanını kasten ezdi!78 izlenme
Şafakta gözaltına alındılar: Pislik içinde tutuldular25 izlenme
Ayasofya İmamı Boynukalın'dan Erdoğan'ı kızdıracak beğeni!104 izlenme
İsmail Saymaz bombayı patlattı: "Olcay Kılavuz artık Ocak dışı! Devlet Bahçeli üstünü çizdi!"62 izlenme
Ümit Özdağ’ın Erdoğan’ın “Ben gidersem devlet yıkılır” sözlerine tepkisi "Bu devleti kuran mareşal nereden savaş meydanından geliyor. Sen kantinden geliyorsun. Hadi canım sen de; sen kimsin ya?"
Meclise 69 tane daha lüks, sıfır makam aracı!
İsrail'i protesto eden bir şahıs Esenyurt’ta Burger King'e saldırdı, camları balyozla kırdı
Ticaret soykırım dinlemedi: Türkiye'nin İsrail'le ticareti beş ayda 2,5 milyar dolara ulaştı