
Etkinliğe katılmasına tepki gösteren 10 kadar kişi tarafından başından ve bacaklarından tekmelenen 75 yaşındaki Boutaris, geceyi hastanede geçirdi. Milliyetçilik karşıtı görüşleriyle ve TürkYunan yakınlaşmasına desteğiyle bilinen Boutaris’e yönelik saldırı siyasetçiler tarafından kınandı.
Belediye Başkan Yardımcısı Kalipso Goula, gönderdeki bayrak indirilirken bir grubun, töreni terk etmesini isteyen Boutaris’e şişe fırlattığını söyledi. Goula’ya göre bu kişiler, yere düşen Boutaris’i tekmeledi.
Boutaris, Greek Reporter adlı Yunan haber sitesine, saldırıyı anlatırken “Kâbus gibiydi. Her yerime vuruyorlardı” dedi. Belediye görevlileri tarafından saldırganların elinden kurtarılan Boutaris hastaneye kaldırıldı. Başbakan Aleksis Çipras, olayla ilgili açıklamasında “Aşırı sağcı kabadayılar” olarak nitelediği saldırganların ‘eylemlerin sonucuna katlanacağını’ söyledi.
İktidardaki Syriza Partisi de saldırıyı “Belediye Başkanı’nı yıldırmaya yönelik faşist bir girişim” diye tanımladı. Ana muhalefetteki Yeni Demokrasi Partisi de saldırganların bir an önce yakalanmasını istedi.
Belediye Başkanı Boutaris, sık sık Türkiye ile Yunanistan’ın dostluğuna dair adımlar atmaya çalışıyor fakat bu adımlar, Yunan milliyetçiler dolayısıyla hayata geçirilemiyordu.
https://www.sozcu.com.tr/2018/dunya/turkdostuyunanbelediyebaskaninalincgirisimi2418939/
Engin Alan "BOP’u bilmeyenler yarın yaşanacakları anlamakta zorlanır"585 izlenme
Tüm sigara markalarına zam geliyor! Tarih belli oldu28 izlenme
Kiraları aşan elektrik faturaları ampulü patlatacak!41 izlenme
'Burhan Kuzu, Fuat Oktay'a çok iş çözdürdü' demişti: Fuat Oktay'dan Sinan Çiftçi hamlesi79 izlenme
Sedat Peker 'Erdoğan'a diktatör diyenleri bayrak direğine asacağız, ceza evlerindekileri de asacağız' diyor !5823 izlenme
Trump’ı koruyan keskin nişancıların tartışılan görüntüleri24 izlenme
İcra tehditli köprü parası tahsilatı! Özel köprü ve otoyolların zararı yine vatandaştan çıkıyor!32 izlenme
Bodrumbetona doydu, TOKİ satışa doymadı10 izlenme