Türkiye'nin Moğolistan Büyükelçisi Ahmet Yazal'ın eşi Kadire Zeynep Sayım Yazal ve oğlu, 28 Mart'ta Güney Kore'den uçakla Ulanbatur'a döndü ve ülkeye girişte test yapıldı.
Moğolistan Milli Bulaşıcı Hastalık Merkezi Müdürü D. Nyamkhuu, test sonucunun pozitif çıktığını belirtince Yazal ve oğluna özel bir oda tahsis edilerek karantinaya alındı. Özel oda bir süre önce Çin'den dönen Moğolistan Cumhurbaşkanı'nın kullandığı odaydı.


Zeynep Yazal
Ancak odayla ilgili kriz çıktı. Moğol basınında, büyükelçinin eşinin önce karantinaya alınmasına karşı çıktığı ve odayı da beğenmediği yönünde haber çıktı.
Büyükelçi Yazal'ın da ailesinin evde karantinada tutulmasını önerdiği ancak olumsuz cevap verildiği belirtildi. Moğol basınında çıkan haberlerde odanın fotoğrafları kullanıldı.
“Böyle aşağılayıcı davranması kötü. Kendi ülkesinden özel uçak çağırıp gitsin” dendi.
Kilo fiyatı düştü tezgâh önünde kuyruk oluştu39 izlenme
'Başkomiser' Mıhyeddin'in gönlü bolmuş: Önüne gelene diploma dağıtmış26 izlenme
Sayıştay raporları ortaya çıkardı: İşsizlik Sigortası Fonu'nda 12 milyar TL'lik açık!45 izlenme
Maliye Bakanlığı uzmanlarından 30 bin lira ek zammın geri çekilmesine "sessiz protesto"!28 izlenme
62 gözaltı! Thodex’in kurucusunun yeri tespit edildi, iadesi istendi!100 izlenme
Atatürk'ü savunmak suç oldu! İlahiyatçı Cemil Kılıç'a ceza48 izlenme
Kırkağaç’ta Atatürk büstüne çirkin saldırı!138 izlenme
Kardeşi 'Çocuklarım aç' diyerek kendini yakmıştı... Ağabeyden AKP’li Gökçen’e tepki407 izlenme