Tekirdağ'da darp ve istismara maruz kalan 2 yaşındaki Sıla bebek gündemdeki yerini korurken bu kez Elazığ'da 5 yaşındaki çocuğun öz dayısı tarafından istismar edildiği öne sürüldü. Baba Fikri Çelik'in yaptığı başvurular sonucu çocuğun "koruyucu ve destekleyici tedbir olarak 1 aylık süreyle acil koruma altına alınması" kararı verildi.
Ankara’da, 8 yaşındaki çocuğu Y.Ö.H.Ç.’nin sünnet sonrası tedavisi sırasında yaşadıklarını ''Dayım bize böyle yaptı” diyerek anlatması sonrası cinsel istismarı öğrendiğini söyleyen baba Fikri Çelik, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayette bulunmuştu. Dayısıyla Elazığ'da aynı evde yaşayan 5 yaşındaki kızının devlet korumasına alınmasını isteyen baba Çelik, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na giderek, Bakanlık önünde basın açıklaması yapmış ve dilekçe vermişti.
Elazığ Valiliği Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğü'nde görevli sosyal çalışmacının hazırladığı rapora göre, baba Fikri Çelik'in başvurusu üzerine yapılan jandarma aramasında dayı ve kız çocuğunun aynı evde olduğu tespit edildi.
Elazığ Çocuk Mahkemesi, yaşanan boşanma sürecinde tarafların birbirlerine ciddi ithamlarda bulunduğu, çocuğun mevcut kriz ortamından uzaklaşmasına ihtiyaç duyulduğu gerekçesiyle 5 yaşındaki E.H.Ç. hakkında 5395 Sayılı Çocuk Koruma Kanunu'nun 9'uncu maddesi uyarınca "koruyucu ve destekleyici tedbir olarak 1 aylık süre ile acil koruma altına alınmasına" karar verdi.
Sözcü
Cengiz'in Eskişehir'deki siyanürlü altın madenine onay çıktı: Binlerce ağaç kesecek bir ili talan edecek16 izlenme
CHP'li Özgür Özel: "TL’den attıkları sıfırı dolara eklediler"38 izlenme
Cübbeli Ahmet'e imar kıyağı! AKP ve MHP'li üyelerin oylarıyla geçti!91 izlenme
Ankara’da bazı umrecilerin corona virüsü testleri pozitif çıktı!85 izlenme
Bodrum'da yanan orman alanı ranta kurban ediliyor! Bu kez talihli şirket kim oldu?18 izlenme
SADAT bir kez daha Meclis gündeminde! Cihatçılara silah yolladığı iddiaları41 izlenme
İş arayanlar ümidini kaybetti!41 izlenme
Dev havayolu şirketi için yolun sonu! Yargıtay iflası onayladı35 izlenme