Jandarma Genel Komutanlığı, jandarma üniformasıyla videolar çeken ve Türk Bayrağı'na saygısız paylaşımı beğenen bir kişinin Muş'ta gözaltına alındığını açıkladı. D.A. isimli kişinin söz konusu videoyu terhis olduktan sonra beğendiği belirtildi.
Jandarma Genel Komutanlığı'ndan konuyla ilgili 'Milli değerlere saygısızlığa müsaade etmeyeceğiz' başlığıyla bir açıklama yayınlandı.
Açıklamada, "Sosyal medya mecralarında, Jandarma Er üniforması ile video çeken ve Türk bayrağına ayak basılan paylaşımı beğendiği tespit edilen D.A. isimli şahıs Muş ilinde İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince gözaltına alındı." denildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Siber Daire Başkanlığımızca yapılan araştırma neticesinde; http://J.Er olarak askerlik hizmetini yaptığı Ankara İl J.K.lığından 10 Ekim 2025 tarihinde terhis olduğu, Türk bayrağına ayak basılan paylaşımı terhis olmasının ardından 17 Ekim 2025 tarihinde beğendiği tespit edilmiştir.
Ayrıca, şahsın askerlik yaptığı esnada başka sosyal medya paylaşımları yapması sebebiyle 6413 Sayılı TSK Disiplin Kanunu 19. Madde gereğince; 6 gün hizmetten men cezası almış ve yükümlünün askerlik süresi uzatılmıştır."
Sözcü
CHP'li Özgür Karabat'tan flaş 'Kanal İstanbul' iddiası! "Geri adım atıldı"
Özkan Yalım tutuklandı
Skandal sözler! MHP'li Feti Yıldız, büyükşehir belediyelerinin CHP yönetiminde olmasına 'işgal' dedi
Bilal Erdoğan ve TÜGVA hakkında suç duyurusu!
Özgür Özel 'yanlış oldu' dedi, Dilruba Kayserilioğlu yanıt verdi: "Yuh yalana gel"
Esnaftan Erdoğan'a yardım yanıtı '750 lira verseniz ne olur vermeseniz ne olur?'
Erdoğan’ın 14 yıl önceki mesajı: "Kılıçdaroğlu varsa işimiz kolay"
Bu kripto alçaktan hesap soracak savcı yok mu?
Gülistan Doku'nun cansız bedeni korucular ile birlikte gömülmüş! Başsavcılık açıkladı
Atatürk'e bu hakaretleri yapanın dosyası kapatıldı!