Etkinlik öncesinde ABD’nin Bükreş Büyükelçiliği diplomatlarından Abigail Rupp’un konuşma yapmak için Türk tarafına önceden bilgi verilmeden sahneye davet edilmesi üzerine salonda hareketlilik yaşandı.
TEŞEKKÜR EDEREK SAHNEDEN İNDİ
Türkiye’nin Köstence Başkonsolosu Sulhi Turan duruma müdahale etti. Turan, programda böyle bir konuşmanın yer almadığını belirterek, Amerikalı diplomatı kibarca uyardı. Rupp da teşekkür ederek, konuşma yapmadan sahneden indi.
Başkonsolos Turan, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kendilerine bildirilen programda Amerikalı diplomatın konuşma yapmasının öngörülmediğini söyleyerek, “Bizim böyle bir programdan haberimiz yoktu. Amerikalı diplomatın sahneye davet edildiğini görünce, ben de sahneye yaklaşarak nazik bir dille konuşma yapmamasını kendisine telkin ettim” dedi.
https://www.sozcu.com.tr/2019/dunya/sondakikaturkbaskonsolosabdlidiplomatikursudenindirdi5464407/
Irak'taki Basra Limanı açıklarında 2 petrol tankeri vuruldu15 izlenme
Atatürk'e hakaret eden bu adamı Sağlık Bakanı yapanlara yazıklar olsun !1270 izlenme
Dilruba hapiste cihatçı serbest! "Üç ülkenin terör listesinde olan Hakem el Mutayri İstanbul'da iş kurdu Türkçe kitap basıp cihat çağrısı yapıyor!"22 izlenme
Düzce Zonguldak duble yolu çöktü! İki şeritli yol kayboldu!107 izlenme
İşte 30 maddelik infaz paketinin detayları20 izlenme
AKP’nin yeni İl Başkanı’na ziyaret kuyruğu: Vali, Başsavcı, İl Emniyet Müdürü…36 izlenme
Kredi borçları 2 trilyon lirayı zorluyor30 izlenme
Rusya, savaşı sona erdirmenin şartlarını açıkladı51 izlenme