İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Turhan Çömez, beraberinde 2 avukatla birlikte Londra'da BAE Büyükelçiliği'ne giderek BAE Devlet Başkanı Halife bin Zayid El Nahyan'a bir mektup bıraktı.
Mektupta, Sedat Peker'e uygulanan dijital tecritin kaldırılması talep edildi. Çömez, "Şüphesiz Sedat Peker, tartışmalı bir kişilik olsa da bugün vereceği bilgiler, Türkiye'de var olan birçok yolsuzluk, hukuksuzluk ve hatta rezillik diyebileceğimiz şeyleri ortaya çıkartabilmek için önemli şeyler" diyerek, Peker'in konuşması için izin istedi.
Çömez, yanıtın olumlu olacağına inandığını söyleyerek, "Umarız Türkiye'de hukuk olması gerektiği gibi işler ve Sedat Peker eğer kendisi ile ilgili davalarda hesap vermesi gereken şeyler varsa verir ya da hukukun gereği neyse o yapılır ama sahip olduğu bilgileri, Türkiye ve Türk devleti alır kullanır" dedi.
Sedat Peker, uzun bir süre BAE'de Youtube üzerinden videolar yayınlamış, o videolarda siyasetmafya ilişkilerine ilişkin önemli iddialar ortaya atmıştı.
İddiaların hiçbiri yalanlanmazken, birçoğu bağımsız gazetecilerin araştırmaları ya da tanık ifadeleriyle doğrulanmıştı. Peker, video yayınlamaya geçen yaz son verse de Twitter mesajları ya da çevresindekilerin paylaşımlarıyla ifşalarına devam etti.
Bu süreçte Türkiye ve BAE istihbaratlarının görüşme halinde oldukları belirtilmiş ve iki ülke normalleşmesinde Peker'e mutlak tecrit uygulanmasının pazarlık unsurlarından biri olduğu öne sürülmüştü. Geçtiğimiz haftalarda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, BAE'ye gitmiş, Peker ise sözkonusu ziyarette kendisinin iadesine ilişkin talebin ele alındığını söylemişti.
KAYNAK: halktv.com.tr
Türkiye bu kaynana ve damadı konuşuyordu: İstenen ceza belli oldu46 izlenme
AKP iktidarında hiçbir başarısızlık ödülsüz kalmıyor: Bir banka yetmedi tüm bankalrı verdiler, tarihe geçti!52 izlenme
Cengiz Holding'i protesto eden işçiler tutuklandı!216 izlenme
Yılbaşı öncesi Kanal İstanbul mesaisi!81 izlenme
Devlet böyle soyuluyor para yabancıya akıyor36 izlenme
Yılmaz Özdil ölü taklidi yapan gazetecilere ve muhalefete yüklendi, Sedat Peker de retweet etti!65 izlenme
Ünsal Ban'ın 'milyoner' şoförü TBMM'den maaş almış!50 izlenme
Milli Piyango yılbaşı çekiliş sonuçları96 izlenme
Ünlü restoran zinciri konkordato istedi
Milyonlar iradesine sahip çıkıyor: İmamoğlu için İstanbul'dan tencere-tava eylemlei de başladı!
Kahraman bu kez Atatürk dememek için ‘yola çıkan heyet’ dedi!
Şirket ortağının suç duyurusu ile gerçek ortaya çıktı: Yüz milyonlar gitmiş!