Cengiz Holding tarafından işletilen Murgul Eti Bakır A.Ş.’de mahkemenin verdiği işe iade kararına uyulmaması nedeniyle, işletme müdürünü protesto eden işçiler tutuklandı.
Mahkemenin verdiği işe iade kararının neden uygulanmadığını soran ve işletme müdürünü protesto eden işçiler tutuklandı.
Artvin'de Cengiz Holding tarafından işletilen Murgul Eti Bakır A.Ş.’de grev nedeniyle işten atılan ve işe iade davasını kazanan Eti Bakır işçileri, patronun verdiği sözleri tutmaması üzerine işletme müdürünün önünü keserek protesto etti. Gözaltına alınan üç işçi tutuklandı.
Evrensel'in haberine göre işçiler önce işletme müdürünün yolunu kesip işe iade ve diğer haklarının iadesini içeren mahkeme kararına neden uyulmadığını sordu. Yaşanan tartışmanın ardından işçiler ifade için karakola götürüldü.
Gözaltına alınan işçiler mahkemeye çıkarıldı. İşçilerden Köksal Eraydın, Arif Arslan, Selçuk Kamiloğlu tutuklandı. Cem Balcı, Cenk Yılmaz, Murat Öztürk ve Ömür Yılmaz ise denetimli serbestlik ile bırakıldı.
Tutuklamalara tepki gösteren Murgullular, işçilerin haksız yere işten atıldığını, atılan işçilerin işsizlik maaşı alamadığını, mahkeme kararının da yerine getirilmediğini söyledi.
http://haber.sol.org.tr/emeksermaye/cengizholdingiprotestoedeniscilertutuklandi255311
İbrahim Kalın'ın şoförü takım elbiseli Golani mi? Hüsnü Mahalli netleştirdi!44 izlenme
Sedat Peker'in gündeme getirdiği Kemer Country’nin golf sahaları için ‘villa onayı!’48 izlenme
Ve mahkeme kararını verdi: Okçuluk Derneği 12’den vuruldu!286 izlenme
AFAD’dan Tanzanya’ya kaçışın nedeni: 'Süleyman Soylu ile karşı karşıya geldi'67 izlenme
Atatürk heykelinden Andımız’ı kaldırdılar57 izlenme
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı: "TUSAŞ'taki terör saldırısı 'tarihi fırsat penceresi'ni kapattıramaz"38 izlenme
Hükümetten karayolları itirafı! "Arz fazlası oluştu, bu kadarı gereksiz"111 izlenme
Diyarbakır'dan feryat etti: "Bizi bitirdiler. Biz bittik. Ben seneye 1 gram da ekmeyeceğim. Sevinsinler!"32 izlenme