AKP’li İstanbul Fatih Belediyesi’nin meclisinde, ilçede yaşayan ve ilk defa lisans öğrencisi olmaya hak kazanan üniversite öğrencilerine eğitim yardımı verilmesi teklifi “bütçeye yük olur” denilerek reddedildi.
Birgün'den İsmail Arı'nın haberine göre; Fatih Belediye Meclisi’nin CHP Grubu, gündeme alınarak tartışılması için “Kendisi ve ailesi Fatih’te ikamet eden ve ilk defa lisans öğrencisi olmaya hak kazanan ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine eğitim yardımı verilmesi için” bir teklif hazırladı. Ancak teklif, Fatih Belediye Meclisi Başkan Vekili AKP’li Faruk Gökkuş tarafından “bütçeye yük olur” denilerek gündeme bile alınmadan reddedildi. CHP’li meclis üyelerine söz hakkı da verilmedi. Bunun üzerine CHP'liler, belediye meclisini terk etti.
BÜTÇESİ 751 MİLYON TL
Fatih Belediye Meclisi’nin CHP Grup Başkan Vekili Kazım Akşahin, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Fatih’te yaşayan yurttaşlarımız, öğrencilerimiz ve gençlerimiz Fatih Belediyesi’nin bütçesinden yararlansın istiyoruz. Fatih Belediyesi’nin tam 751 milyon TL’lik bütçesi var. Milyonlarca liralık bu bütçeden öğrencilere eğitim yardımı yapmanın bütçeye yük olacağını söylüyorlar” dedi.
TÜRGEV'E BİNA KIYAĞI
Öğrencilere eğitim yardımı yapmayan Fatih Belediyesi’nin iktidara yakın Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı'na (TÜRGEV) yaptığı bina tahsisini de hatırlatan CHP’li Akşahin, sözlerini şöyle tamamladı:
Fatih Belediyesi, geçen yıllarda satın aldığı bir araziyi, üzerine yurt inşa ederek 30 yıllığına bedelsiz olarak TÜRGEV'e tahsis etmişti. Belediye bütçesinden sadece yurt inşaatı için 12 milyon TL harcanmıştı. Özetle, TÜRGEV’e milyonlarca lira harcadığı yurt binasını tahsis eden Fatih Belediyesi, CHP'li meclis üyelerinin maddi durumu olmayan öğrencilere destek olunması için verdiği önergeyi reddetti.
https://www.krttv.com.tr/gundem/devbutcesiolanakplibelediyebursteklifinireddettih99173.html
İspanyol Meclisi'nde 'Aşağılıkça' diyerek tepki gösteren muhalif siyasetçinin Trump ve Netanyahu'ya sözleri büyük alkış aldı32 izlenme
Bursa'daki mazbata töreninde AKP'li üyeden 76 yaşındaki CHP'li üyeye saldırı! Kafa attı burnunu kırdı46 izlenme
Kılıçdaroğlu ihtiyaç sahibi ailelere müjdeyi verdi: "CHP'li belediyeler öğrencilere ücretsiz yemek dağıtacak"36 izlenme
MHP'li Başkanvekili AKP sıralarına isyan etti: "Nereye gidiyorsunuz, ayıp ya!"20 izlenme
Gökçek döneminden kalan borç Atatürk Orman Çiftliği'ni zarara uğrattı!117 izlenme
Beyoğlu Kaymakamlığı'ndan 8 Mart'ta kadınlara yasak37 izlenme
Arda Turan ve Emre Belözoğlu, Seçil Erzan'ın köyüne gitmiş48 izlenme
Sedat Peker, Erdoğan'ın yakınındaki isim hakkında iddialarına devam etti! "İktidar değişince vallahi cezaevine gireceksiniz..."86 izlenme
Temmuz ayı enflasyon rakamları açıklandı
Beylikdüzü'ndeki 14 katlı binayı kapıcının patlattığı ortaya çıktı!
Büyük umutlarla Türkiye'ye dönen NASA'daki Türk, umduğunu bulamadı ABD'ye geri dönüyor: "İki yıl dayanırsın demişlerdi"
Atatürk düşmanı hurmacı umreye gitti, Arap kardeşlerinin KFC'de tavukları götürdüğünü görünce hayal kırıklığı yaşadı