Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dört günlük Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta gazetecilerin protestosu ile karşılandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün dört günlük Afrika turunun son durağı olan Tunus’ta. Tunus Cumhurbaşkanı Bej Caid Essebsi’nin daveti üzerine gerçekleştirilecek resmi ziyarette ikili ilişkiler, dış ticaret ve Filistin meselesi gibi konuların öne çıkması bekleniyor.
Tunus Ulusal Gazeteciler Sendikası (SNJT) da Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın resmi ziyaretinin başladığı bugün genel merkez binası önünde bir basın açıklaması yaptı. Türkiye’deki tutuklu gazetecilerle dayanışma için düzenlenen protestonun Uluslararası Gazeteciler Federasyonu’nun (IFJ) 21 Ekim 2016’da başlattığı dayanışma kampanyasının bir parçası olduğu belirtildi.
Sendika Başkanı Neji Bhouri yaptığı açıklamada Türkiye’de basın ve ifade özgürlüğünün yok edildiğini savunarak, “Türkiye Cumhurbaşkanı’nın bugünkü Tunus ziyareti vesilesiyle, Türkiye’deki meslektaşlarımıza dayanışma, yetkililere ise protesto mesajımızı yolluyoruz. Ayrıca Cumhurbaşkanı Essebsi’ye de, Erdoğan’la yapacağı görüşmede basın özgürlüğü ve tutuklu gazeteciler konusunu gündeme getirme çağrısı yapıyoruz” dedi.(medyascope)
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/tunustaerdoganagazeteciprotestosuh67249.html
İmralı kararı sonrası Van'da CHP ilçe binasına saldırı! Tabelaları kırdılar11 izlenme
Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişci, açıklamalarda bulundu21 izlenme
2 bin 500 kişi işsiz kaldı! "Sonumuz ne olacak belli değil"126 izlenme
Kabinenin Evliya Çelebisi Türkiye'yi unuttu, dünya turuna çıktı8 izlenme
Köylüler katliamı belgeledi! İşte İşkencedere Vadisi’nin öncesi ve sonrası75 izlenme
Eski Devlet Bakanı, İYİ Parti'den aile boyu istifa etti45 izlenme
AKP Manisa-Yunusemre Belediye başkan adayı Mehmet Çerçi, telefondan bakarak İstiklal Marşını okumaya çalışırken telefonu çaldı !792 izlenme
TCMB "Dijital Türk Lirası ile ilk ödeme işlemi başarıyla tamamlanmıştır"28 izlenme