Tunceli'nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyüne İstanbul’dan gelen bir ailede pozitif vaka çıkması nedeniyle köyde temasta bulundukları yaklaşık 10 kişi kontrol altına alındı. Köy muhtarı 64 nüfuslu köye test yapılmasını istedi.
Adana’da yaşayan H.D. isimli yurttaş İstanbul’a giderek annesi ve kardeşini alıp yaklaşık 15 gün önce Tunceli’nin Mazgirt ilçesine bağlı Geçitveren köyüne geldi. Köye gelen 4 kişilik aileden H.D. rahatsızlanınca ambulansla Tunceli Devlet Hastenesi’ne kaldırıldı.
Yaklaşık 4 gün önce hastaneye kaldırılan hastanın koronavirüs testi pozitif çıktı. H.D.’nin ardından aynı aileden S.D.’de de rahatsızlanınca önceki gün hastaneye kaldırıldı. S.D’nin de test sonucu pozitif çıkınca aileden geriye kalan 4 kişi de dün ambulanslarla Tunceli Devlet Hastanesi’ne götürülerek karantinaya alındı. Bunun üzerine dün köy giriş ve çıkışlara kapatılarak karantinaya alındı.
Cumhuriyet'ten Kayhan Ayhan'ın haberine göre, köy muhtarı Bayram Güzel, ailenin bu süreç içerisinde köyde yaklaşık 10 kişiyle temasta bulunduğunu belirterek, “Bu aile İstanbul’dan gelirken minibüse de binmişler. Darıkent minibüsüne. Köyde 2 gün kaldıktan sonra su tesisatları arızalanınca yine köy minibüsüne binip Elazığ’ın Kovancılar ilçesine gitmişler” dedi.
Köyde 2 sağlık ekibinin beklediğini kaydeden muhtar Bayram, “Bu ekipler hasta kişiyle temasta olan yaklaşık 10 kişiyi tespit edip onların şikayetini alıp kontrol altında tutuyorlar. Maske ve eldiven dağıtılıyor. Bu kişileri 15 gün ev karantinasına aldılar” diye konuştu.
Muhtar Bayram, köyde 64 nüfusun olduğunu, taleplerinin ise bu 64 nüfusa test yapılması olduğunu söyledi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/169016/tuncelidebirkoykoronavirusnedeniylekarantinaaltindaalindi
Erdoğan 45 yıllık fabrikayı ‘yeni’ diye açtı!63 izlenme
Bakan Koca açıkladı: 29.136 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 1.809.809’a, can kaybı da 16.199’a yükseldi!60 izlenme
Dünya Antalya’daki bu kareyi konuşuyor: Her şeyi anlatan fotoğraf74 izlenme
Erdoğan'ın arkadaşından İstanbul Boğazı'na beton abidesi32 izlenme
Türk bilim insanlarından önemli çalışma: Kalp ritim bozukluğunun genetik nedenleri belirlendi141 izlenme
UKOME'den geçmişti: Taksi kararı yargıya taşınıyor33 izlenme
İddia: Erkan seçim öncesi İYİ Parti’ye CV göndermiş ama kabul görmemiş28 izlenme
Tekel saldırganları mahkemede mağduru oynadı38 izlenme