Adalet Bakanı Akın Gürlek faili meçhul dosyaların yeniden incelemeye alındığını bildirdi. Buna göre 75 ildeki 638 dosya ve 693 maktule ilişkin kapsamlı inceleme başlatıldı.
İncelemeyi Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığı gerçekleştirecek.
Bakan Gürlek konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı duyuruda şunları söyledi:
"Ceza İşleri Genel Müdürlüğümüz bünyesinde kurduğumuz Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığımız ile kadın ve çocuk cinayetleri başta olmak üzere toplum vicdanını yaralayan tüm dosyaları yeniden mercek altına alıyoruz.
Bu çerçevede faili meçhul dosyaların aydınlatılmasına yönelik kurumsal kapasitemizi en üst seviyeye çıkardık. Ülke genelinde gerçekleştirdiğimiz taramalar neticesinde, 75 ildeki 638 dosya ve 693 maktule ilişkin kapsamlı inceleme sürecini başlattık.
Delile dayalı, titiz analiz ve güçlü koordinasyon ile cezasızlığa geçit vermeyeceğiz. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyp Erdoğan’ın liderliğinde; Türkiye Yüzyılı’nı adaletin yüzyılı kılmak, her bir dosyada hakikati ortaya çıkarmak ve milletimizin vicdanını rahatlatmak için kararlılıkla çalışıyoruz. Adaletin tecellisi için suçun ve suçlunun izini sürmeye devam edeceğiz."
NEFES
2 aylık bebeği döven cani babanın 20 yıl hapsi isteniyor!75 izlenme
AKP’li Belediyeye icra şoku!124 izlenme
Kanal İstanbul'a itiraz süreci başladı: İstanbullular haklarını kullanabilecek101 izlenme
AKP'den 'limanların ihalesiz devri' teklifi! "Hesap vereceğiniz günler de geliyor"69 izlenme
CHP'li belediyenin spor salonlarına Kaymakamlık el koydu!92 izlenme
İBB ve Marmaray, Twitter’dan atıştı!55 izlenme
Bloomberg paylaştı, ortalık karıştı! Türkiye'ye gelen 1.4 milyon doz Pfizer aşısına ne oldu?97 izlenme
Aziz İhsan Aktaş’a EÜAŞ’tan dev ihale verilmiş71 izlenme
AKP'nin cevap veremediği sorular!
Depremzedelere giden fazla giysiler Yemenli şirkete satılmış!
Romanya meclisindeki tartışmada bunlar söylendi 'Değerli meslektaşlar ! Biliyorum ki, çalmayı Erdoğan'dan öğrendiniz !'
Batman’da neler oluyor? ‘Hastanede yer kalmadı, yüzlerce sağlık çalışanı enfekte oldu’ iddiası!