5 Ocak 2020’de Munzur Üniversitesi Çocuk Gelişimi Bölümü 2’nci sınıf öğrencisi Gülistan Doku’nun kaybolmasına ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında ortaya çıkan gelişmelerin ardından, 27 Ekim 2005 ile 28 Ağustos 2008 tarihleri arasında Birecik Kaymakamı olarak görev yapan eski Tunceli Valisi Tuncay Sonel'in ismi caddeden kaldırıldı.
2024 yılında alınan Birecik Belediye Meclisi kararıyla ilçedeki bazı cadde ve sokaklara Sonel’in adı verilmişti.
Bağlarbaşı Mahallesi’nde bulunan ve Gülistan Doku soruşturmasında gözaltına alınıp mahkemeye sevk edilen Tuncay Sonel’in ismini taşıyan caddeye ilişkin mahalle muhtarlığı ve ihtiyar heyeti, tabelanın kaldırılması için Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne başvuruda bulundu. Başvuruda, Sonel’in adının caddeye verilmesinin mahalle sakinleri arasında rahatsızlığa neden olduğu ifade edildi.
Belediye tarafından talebin kabul edilmesi üzerine ekipler, cadde üzerindeki tabelayı sökerek kaldırdı. Sökülen tabelanın bir süre duvar kenarına bırakıldığı görüldü.
Halk TV
AKP'li patronlara göre, gözü kapatınca ekonomik kriz yok oluyor!
AB'de elektrikli otomobil satışları yükseliyor
Meclis’te yeni dönem: MHP’liler de ayağa kalkmadı!
Sosyal yardımlaşma vakfı kiralık ilanı verdi, 2+1’e istediği para ‘pes’ dedirtti!
AKP'li kadının Boğaziçi oyunu ortaya çıktı, sosyal medya karıştı!
Yaşlı kadının yardım çığlığı yürek dağladı: 'Oğlum taşların altında Süleyman Soylu buraya gel, Erdoğan nerdesin?'
Eski MHP'li vekilden Sinan Ateş açıklaması: Ankara'da torbacılara öldürtüldü
Kızılay'dan skandal iddialara yanıt "Henüz denetim yapmadık ama iftira"
Domuz etinden sonra yeni skandal! Kebap ve kokoreçe alkol karıştırmışlar