Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2025 yılının son çeyreğine ilişkin işgücü verilerini paylaştı.
TÜİK verilerine göre, 15 ve daha yukarı yaştaki işsiz sayısı 2025'in son çeyreğinde bir önceki döneme kıyasla 58 bin kişi azaldı.
Toplam işsiz sayısı 2 milyon 913 bin kişi olarak kayıtlara geçerken, işsizlik oranı 0,2 puanlık düşüşle yüzde 8,2 seviyesine indi. Ancak bu düşüşe rağmen kadın işsizliğinin yüzde 11,1 ile çift hanelerde kalması dikkat çekti.

Genç nüfus olarak kabul edilen 1524 yaş grubunda işsizlik oranı yüzde 14,9'a gerilese de, cinsiyetler arasındaki uçurum yine yerini korudu. Erkeklerde genç işsizliği yüzde 11,8 iken, genç kadınlarda bu oran yüzde 20,7'ye kadar çıktı.
Verinin en can alıcı noktası ise "atıl işgücü" verisi oldu. Zamana bağlı eksik istihdam, potansiyel işgücü ve işsizleri kapsayan bu geniş tanımlı oran, 0,3 puanlık cılız bir azalışla yüzde 29,0 olarak açıklandı. Bu veri, resmi işsizlik oranının yaklaşık 3,5 katı büyüklüğünde bir kitlenin istihdam piyasasında sorun yaşadığını ortaya koyuyor.

İstihdam edilenlerin sayısı 136 bin kişi artarak 32 milyon 686 bine ulaşırken, sektörlerdeki dengesizlik sürüyor. Toplam istihdamın yüzde 59,3'ü hizmet sektöründe kümelenmiş durumda.
Sanayide 83 bin kişilik bir artış yaşansa da, tarım sektörü kan kaybetmeye devam ederek 33 bin kişi azaldı.
Halkın haftalık ortalama fiili çalışma süresi, önceki döneme göre değişim göstermeyerek 42,6 saat olarak kaydedildi. Bu süre, Avrupa ortalamalarının oldukça üzerinde bir yoğunluğa işaret etti.
AKP'li büyükşehir belediye başkanından skandal sözler! "2023'te yüz yıllık hesaplaşma olacak"97 izlenme
Akit TV'de skandal sözler 'Sivil öldürecek olsak Cihangir’den, Nişantaşı’ndan, Etiler’den, Meclis’ten başlarız !'789 izlenme
Elbisesindeki Arapça yazıyı Kuran ayeti sandıkları kadını linç etmek istediler!60 izlenme
İran Hürmüz Boğazı'nı açtı32 izlenme
Öğretmenlere yeni promosyon: MEB merkez teşkilatı personelinin banka promosyonu yükseltildi57 izlenme
Şeker fabrikalarına ait parsellerin imar planları değiştirildi!371 izlenme
TBMM'de Süleyman Soylu ile CHP'li Engin Özkoç arasında tartışma çıktı, Süleyman Soylu komisyonu terk etti!80 izlenme
Ankara'da 4 gün önce yapılan ankette kim önde çıktı?51 izlenme
İiktidar lüks makam araçlarına kesenin ağzını açtı! Yangın söndürme uçağına yok!
Sedat Peker hangi AKP’li vekil ve eşini yazacak? Erk Acarer bir oda dolusu dosya olduğunu açıkladı
Atatürk'e hakaret eden Daire Başkanı görevden uzaklaştırıldı!
CHP erken seçim için tarih verdi! Parti Sözcüsü Deniz Yücel açıkladı