Eski TÜGVA Yöneticisi Ramazan Aydoğdu, TÜGVA’nın, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın damadı ve eski Enerji Bakanı Berat Albayrak’ın gençlik kollarına dönüştüğünü iddia etti. Halk TV’de Kayda Geçsin programına konuk olan Aydoğdu, “İşin içine siyaset girince TÜGVA başka bir yere gitti” dedi.
“Aslında süreç şöyle oldu, TÜGVA herkesi kucaklayan bir yapı olarak adlandırıldı. Ama işin içine siyaset girince TÜGVA başka bir yere gitti. Sonra TÜGVA Berat Albayrak grubuna kanalize olmaya başladı.
TÜGVA’nın arkasındaki güç Berat Albayrak’tır. Albayrak’ın bakanlık yaptığı dönemde onu karşılayanların TÜGVA mensupları olduğunu; ‘Beni 200 kişi karşılasın’ talimatlarının teşkilatlara gittiğini gördük biz o dönemde. Bir dönemden sonra TÜGVA, Berat Albayrak’ın gençlik kollarına dönüştü.
Muhtemelen burada amaçlanan şey siyasi gelecek kaygısıydı. TÜGVA buna altyapı sağlıyordu, gençlik kolları ile okullarda, ilçelerde teşkilatlanıyorsunuz. Dolayısıyla bir kitle ortaya çıkıyor. Ben TÜGVA’nın siyasi bir yapıya oturmasını hiç istemedim.
İki örnek vereceğim. Birincisi; TÜGVA’nın teşkilat koordinatör yardımcısıyken, Yüksekova’ya uçakla indiğimizde kırmızı halı sermişlerdi. Yüksekova’nın idari birimleri kaymakamı, emniyeti bizi karşılamaya gelmişti. O sırada ben böyle bir şey olabilir mi biz kimiz, demiştim.
İkinci örneğim ise, şehir belirtmeyeceğim. TÜGVA il temsilcisinin vali hakkında dosya tuttuğunu ve valiyi senin hakkında dosya tutuyorum diye tehdit etmiş. Vali bile o dönem bu konuyla alakalı beni aramıştı. Bizim durumdan haberimiz yoktu. Ama bunlar oluyordu. Bu şundan kaynaklanıyor; saydığımız isimler bu konuya ne kadar hakim bilmiyorum. Bütün bunlar TÜGVA’nın kirlenmesine yol açtı.”
Tele1
Diyanet'ten Diyanet TV'deki programda kullanılan "Allah baba" ifadesine ilişkin açıklama: "İşlem başlatıldı"31 izlenme
‘128 Milyar Dolar Nerede?’ afişine rekor ceza!106 izlenme
AKP’li vekile göre Türkiye ve dünyadaki felaketlerin sorumlusu İmamoğlu!70 izlenme
Sri Lanka'da sular durulmuyor! Protestocular Başbakan Wickremesinghe'nin evini ateşe verdiler!141 izlenme
Cumhur'da 'İmamoğlu' rahatsızlığı29 izlenme
Meral Akşener: 24 Haziran’da dur diyeceğiz115 izlenme
Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde meydana gelen 5,4 büyüklüğündeki deprem anında yaşanan panik kamerada32 izlenme
İBB Meclisi, İmamoğlu’na direndi!76 izlenme
Ece Üner Ferdi Zeyrek'ten bahsederken boğazı düğümlendi: "Manisa'da her evden bir tabut çıktı bugün"
AKP'li 71 milletvekili imzaladı: Deprem ülkesinde akla ziyan teklif
Dilan Polat '7 milyon lira vergi ödediğini' söyleyen avukatını susturdu
İstismarı Beşiktaş'ta protesto eden gençlere gözaltı!