Diyanet TV kanalında yayınlanan programa katılan bir konuğun 'Allah Baba' ifadesini kullanması Diyanet'i hareket geçirdi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca, Diyanet TV’de yayınlanan “Günün Bereketi” adlı programda kullanılan ifadeye ilişkin yapılan açıklamada, “Duyduğumuz üzüntüyü ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını kamuoyumuzla paylaşırız” denildi
Konu hakkında resmi açıklama yapan Diyanet'in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
"BASIN AÇIKLAMASI
Diyanet TV’de canlı olarak yayınlanan “Günün Bereketi” programının 313. bölümünde kullanılan bir ifadeye ilişkin aşağıdaki açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.
Diyanet TV’de yaz kuşağında hafta içi her gün saat 11.00-12.00 arasında canlı olarak yayınlanan “Günün Bereketi” programında kadın-aileye dair konular ele alınmaktadır. Programa 6 Ağustos 2025 Çarşamba günü yazar Hatice Ebrar Akbulut katılmıştır.
Konuğun canlı yayında program içerisinde, bir başkasından naklen de olsa “Allah baba” ifadesini kullandığı tespit edilmiştir. Tevhid ilkesine aykırı olan bu ifadenin yayın prensiplerimizle bağdaşması ve din eğitimi açısından kabul edilmesi kesinlikle mümkün değildir. Zira biz iman ederiz ki, Allah doğmamıştır, doğurmamıştır. O’nun eşi, benzeri, oğlu ve ortağı yoktur. Bu hakikatin hilafına olan söz konusu ifadenin ekranımızda kullanılmış olmasından dolayı duyduğumuz üzüntüyü ve sorumlular hakkında gerekli işlemlerin başlatıldığını kamuoyumuzla paylaşır, dikkatli ve duyarlı yaklaşımlarından dolayı kıymetli izleyicilerimize şükranlarımızı sunarız.
Diyanet İşleri Başkanlığı
Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği"

Sözcü
Çanakkale şehitlerinin arasına Ermeni soykırımı yalanı sıkıştırılınca bakanlık karıştı!
Mahkeme, maske cezasını iptal etti! Dikkat çeken ‘sosyal devlet’ vurgusu
Miras kavgası ortaya çıkardı: Menzil şeyhi, Valiliğin imar kıyağını böyle itiraf etti
Ceyhan’da çiftçiler kara yolunu trafiğe kapattı!
Türkiye'nin savaşta olduğunu iddia eden kadın: "Savaştayız haberiniz yok mu? Bu çok güzel bir şey işte, Erdoğan'a dua edin!"
Prof. Dr. Kutlu'dan, Bakan Koca'ya zor sorular!
Atatürk’ü ağırlayan tarihi İzmir Vali Konağı, evsizlere kaldı
Erken seçim vatana ihanet ise bu durumda vatan haini kimdir ?
Suriyeli bir tarikat belediyeye 'taziyemiz var' diye yalan söyleyerek, Gaziantep Şahinbey Belediyesi Hz. Ali Sosyal Tesisi'nde ayin yaptı!
Elektrik faturalarına 'gizli' zam!
Yabancı uyruklularla dolup taşan Mersin de tanınmaz halde! Ortaya bu görüntüler çıktı
Ekrem İmamoğlu duyurdu: "Dar gelirli emeklilere 10 bin lira pazar desteği!"
Özgür Özel'den kayyuma doğrudan ilk mesaj: "Kardeşim olsa affetmem, affetmeyeceğim"
Başkan Muhittin Böcek yangınları anlatırken sırıtan AKP sözcüsüne tepki!