BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın yöneticisi olduğu Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) yine gündemde.
2 yıl önce gazeteci Metin Cihan’ın TÜGVA referansı ile yani torpille kamuda işe girenlerin listelerini ortaya çıkarmıştı.
İddialara göre bu listelerin ortaya çıkmasının ardından TÜGVA yöntem değiştirdi .
KAREKOD
Özellikle Gençlik ve Spor Bakanlığı ile bakanlığı bağlı kurumların personel alımlarına kısa bir süre kala “Karekodların elden ele dolaştığı” ileri sürülüyor.

Bu karekodlar ile torpil listelerinin hazırlandığı iddia ediliyor.
Elden ele dolaştırılan karekodlardan birine ulaşıldı. Karekodun cep telefonu ile okutulmasının ardından TÜGVA logosunun yer aldığı bir sayfa açılıyor.
İLETİŞİM BİLİGLERİ YAZILIYOR
Sayfada TÜGVA logosunun hemen altında “Başvuru formu” bağlığıyla isim soyisim ve telefon numarası yazmak için alanlar bulunuyor. Ayrıca bir de “pozisyon tercihi” yazan bir alan var.
Karekodla ulaşılan bu sayfada sadece “Sözleşmeli yurt yönetim personeli” seçeneği ile öz geçmiş dosyası yükleme kutucuğu yer alıyor.

TÜGVA HAKKINDAKİ İDDİALAR
TÜGVA’nın devlet içinde kadrolaşmaya gittiği iddiaları son günlerde Türkiye’nin gündeminde büyük yankı uyandırdı.
TÜGVA’nın, vakıf üzerinden ordu, emniyet ve diğer kamu kurumlarına yüzlerce kişiyi yerleştirdiği, bu kişilerle ilgili sicil listeleri tuttuğu iddia edildi. TÜGVA''nın bir süre, ByLock benzeri bir program kullandığı da öne sürüldü.
TÜGVA için usulsüz bina tahsisleri yapıldığı da iddia edildi. Yurt dışında yaşayan ve belgeleri eski bir TÜGVA çalışanının kendisine ulaştırdığı söyleyen gazeteci Metin Cihan, sosyal medya hesabından, kadrolara yerleştirilenlere ilişkin oluşturulan dosyaları paylaştı.
Yeniçağ
LeMan soruşturmasında 1 tutuklama daha!12 izlenme
2023 enflasyon rakamları açıklandı: Yıllık enflasyon TÜİK'e göre yüzde 64.77, ENAG'a göre ise yüzde 127.21 oldu38 izlenme
İzmir derbisi kana bulandı! Altay kalecisi Ozan Evrim Güvenç taraftar saldırısına uğradı, futbolcular ve yöneticiler arasında da gerginlik yaşandı104 izlenme
Her 10 resmi işsizden yalnızca 1’i işsizlik ödeneği alabiliyor32 izlenme
'Davutoğlu'nun sözleri araştırılsın'194 izlenme
Suriyeliye harca, engelli vatandaşı aç bırak!87 izlenme
Fatma Girik’in ölümündeki iddialara bakıcısı da katıldı! ‘Yeğeni izin vermedi’55 izlenme
Fatih Terim Fonu vurgununda yeni detaylar: Bir siyasinin adı gündemde43 izlenme
Dörtlü NATO zirvesinin ardından imzalar atıldı: Türkiye, Finlandiya ve İsveç'i destekleyecek!
Ayakkabıcı da Mısır’a gidiyor: 5 yılda maliyetler 10 kat, fiyatlar 5 kat arttı
Dünya Kiliseler Konseyi’nden Erdoğan’a Ayasofya mektubu!
Sayıştay Gaziantep Belediyesi ihalesindeki oyunu çözdü!