Soma'da yaşanan ve 301 kişinin hayatını kaybettiği maden faciasından sonra, yere yatırılan eylemci madenciyi tekmeleyen, dönemin Başbakanı Erdoğan'ın Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, Yerkel, 28 Şubat günü Frankfurt Başkonsolosluğu'ndaki Ticaret Ataşeliği koltuğuna oturdu.
Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre; ataması 2021 yılı sonunda yapılan Yerkel, tepkiler üzerine son güne kadar göreve başlamamıştı. Eski Ticaret Ataşesi ise üç hafta önce odasını boşaltmıştı.
6000 EURO MAAŞ VE YAN ÖDEMELER
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan gibi Kartal İmam Hatip mezunu olan Yusuf Yerkel, 6000 Euro net maaşla yeni işine başlarken, odasına da yerleşti. Yerkel'in tüm sosyal hakları, emeklilik primleri ve sağlık ödenekleri Türkiye tarafından karşılanacak. Yerkel'in göreve başlamasının Almanya'ya usulen bildirilip bildirilmediği bilinmiyor.
Madenciyi tekmeleme fotoğrafı dünyanın hafızasına kazanan Yerkel görevine başlarken, Almanya'daki sendikalar ve çeşitli Türk dernekleri eylemlere devam edeceğini duyurdu. Madenci Erdal Kocabıyık'ı tekmeledikten sonra “Ayağım incindi” diye rapor alan Yerkel'e, Frankfurt ve çevresinde iş görüşmeleri yaptırılmayacak.
YERKEL'İN GÖREVİ NE?
Yeni Ticaret Ataşesi Yusuf Yerkel, Türkiye'ye Hessen Eyaleti'nden yapılan ticareti yönlendirecek, yatırımlara yöne verecek ve gümrük işlemlerine bakacak. Ayrıca Yerkel, Türkiye'den Almanya'nın en zengin eyaleti Hessen'e gelen Türk firmalarına yapılan ‘marka desteği ya da ihracat desteği’ ödemelerini dağıtacak.
AKP'NİN EMLAK KASASI
Yusuf Yerkel'in ayrıca, Türkiye'den Frankfurt ve çevresinde emlağa yatırım yapmak isteyen AKP'lilere bu konuda destek sağlamak amacıyla gönderildiği de ileri sürülüyor. Özellikle, eski başkonsolosluk binasının AKP'ye yakın bir vakfa ya da şahsa devrinde rol oynayabileceği belirtiliyor. Bina ise Frankfurt'un en değerli yerinde ve piyasa değeri 10 milyon Euro'yu aşıyor.
CHP il başkanından Halk TV ve Sözcü TV'ye ağır hakaretler "Şunu özellikle söylemek istiyorum. Halk TV, Sözcü TV ihanet çetesi arkadaşlar"31 izlenme
AKP'li vekilin 'bankamatikçi' kızına bir kıyak atama daha!28 izlenme
Genç avukat yeni mezunların koşullarını gözler önüne serdi: "Asgari ücretin altında teklif eden işverenler var. Kendi ofisi olanlarda durum daha da vahim"31 izlenme
Kent Lokantası'nda yoğun 'ücretsiz iftar' kuyruğu: "Beni buraya mahkum edenler utansın! Ben buraya keyfimden gelmedim. Allah razı olsun"38 izlenme
Fethullah Gülen yine meydan okudu 'Yüzlerine tüküreceğim. Diplomasızlığı örtmek için yapıyor !'2590 izlenme
Satılan şeker fabrikalarında işten çıkarmalar devam ediyor!76 izlenme
Karton toplayan yurttaş, ceza yazan polislere gözyaşları içinde yalvardı68 izlenme
Sanatçılara 'Dalkavuk'diyen Erdoğan'a Fatih Portakal'dan sert cevap 'İnsanlar size biat etmek zorunda mı ? Biz koyun muyuz, biz insanız !'474 izlenme