Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bir tankın, PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütü mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet aldığını açıkladı.
TSK’dan yapılan son dakika yazılı açıklamada şöyle denildi: “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 03 Şubat 2018 tarihinde, Afrin kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tank civarında bulunan bir kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, hayati tehlikesi olmayacak şekilde bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşımıza acil şifalar dileriz”
TSK’DAN İKİNCİ AÇIKLAMA… 5 ASKER ŞEHİT OLDU
Akşam saatlerinde TSK’dan yapılan ikinci son dakika açıklamasında saldırıda 5 askerin şehit olduğu bildirildi.
TSK’dan yapılan yazılı açıklamada, “Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 3 Şubat 2018 tarihinde, Afrin'in kuzeydoğusu Şeyh Horoz bölgesinde PKK/KCK/PYDYPG ve DEAŞ terör örgütleri mensuplarınca gerçekleştirilen saldırı neticesinde isabet alan tankta bulunan beş kahraman silah arkadaşımız tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz” denildi. Ajanslar
ŞEHİT ATEŞİ GİRESUN’A DÜŞTÜ
Afrin'deki Zeytin Dalı Harekatı'nda PKK/PYD'li teröristlerce bölgedeki görevli tanka düzenlenen saldırıda şehit olan 29 yaşındaki Uzman Çavuş Ufuk Aktağ’ın acı haberi Giresun'un Şebinkarahisar ilçesindeki Avutmuş Mahallesi'nde yaşayan ailesine verildi. Şehidin annesi Tülay Aktağ ve babası Mehmet Aktağ'a acı haberi veren Şebinkarahisar Kaymakamı Erdoğan Kanyılmaz ve komutanlan başsağlığı diledi. Evli ve bir çocuk babası olan şehidin cenazesinin pazartesi günü toprağa verileceği öğrenildi.
“MESAJ PAYLAŞMIŞTI”
Öte yandan, 20 Ocak’ta başlayan Zeytin Dalı Harekatı'nda görev alan şehit Ufuk Aktağ’ın kendisi gibi uzman çavuş olan kardeşi Engin Aktağ'ın, şehit kardeşinin fotoğrafıyla birlikte, “Allah yolumuzu açık etsin kardeşim, devrem dünya Türk’ün gücünü görecek zafer bizim” mesajını paylaştığı görüldü.
BİR ATEŞ DE KONYA’YA DÜŞTÜ
Şehit olan 5 askerden Tankçı Sözleşmeli Er Nurullah Secen’in (22) memleketi Konya’nın Ereğli ilçesindeki baba ocağına da ateş düştü. Şehit Nurullah Secen’in, Ereğli ilçesinde oturan nakliyeci babası Sedat ve ev hanımı annesi Söngül Secen’e acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Yaklaşık 1 yıllık sözleşmeli er olan şehit Secen’in, nişanlı ve 3 kız kardeşinin olduğu belirtildi. Şehit haberini duyan yakınları ise eve akın etti.
BURSA YASA BÜRÜNDÜ
Zeytin Dalı Harekatı’nda şehit düşen 22 yaşındaki Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün, Bursa’nın İnegöl ilçesi Mesudiye Mahallesi’nde yaşayan babası Mustafa Aygül’e acı haber verildi. Acı haberi, İnegöl Kaymakamı Ali Akça, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, İnegöl Jandarma Komutanı Binbaşı Uğur Baş, İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban verdi. Oğlunun şehit haberini alan baba Mustafa Aygül, gözyaşlarına boğuldu. Şehit Aygül’ün, anne ve babasının ayrı yaşadığı, anne Zeynep Aygül’ün Çorum’da ikamet ettiği öğrenildi. Şehit Tank Uzman Onbaşı Halil İbrahim Aygül’ün cenazesinin, Çorum’un Alaca ilçesinde toprağa verileceği bildirildi.
http://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/afrindensondakikahaberitskbirtankimizvuruldu2202419/
Pazarlık usulü ihale raydan çıktı!47 izlenme
Emekli vatandaşın isyanı 'AKP'ye bir kez daha oy verirseniz aç kalacaksınız !'14932 izlenme
Narin'in katledildiği köyde tek bir yerin ışığı yanıyor! Muhabir isyan ederek anlattı40 izlenme
Sedat Peker'in iddialarının belgeleri ortaya çıktı!56 izlenme
'İmamoğlu cami yapılmasına karşı çıkıyor' diye eylem yapan AKP’liler, belediye başkanın açıklamasından sonra sessizce dağıldılar!40 izlenme
Almanya'da yaşayan gurbetçi anlattı herkes ağzı açık dinledi! 'Telefon alır gibi tüm aile kendine araba alıyor'43 izlenme
Danıştay’ın Ayasofya kararını mürekkebi kurumadan uygulayan Erdogan, Danıştay’ın ANDIMIZ kararını 2 yıldır neden uygulamıyor?71 izlenme
Süleyman Soylu neden sessiz, bir sonraki hamleye mi hazırlanıyor? Gökçer Tahincioğlu anlattı!41 izlenme
Bu da oldu! Deprem ölçüm cihazlarını çaldılar!
Zeydan Karalar, hakkındaki iddialara madde madde yanıt verdi
İsmail Saymaz: "CHP’li vekiller, Saadet Partili Hasan Bitmez kalp krizi geçirip yere yığıldığında 'Allah’ın gazabı böyle olur' diye bağıran AKP’li Özlem Zengin’di"
Elektrik ve doğalgaza yüklü zam! İşte faturalarda son durum