AnkaraKonya seferini yapan Yüksek Hızlı Tren, Yenimahalle ilçesine bağlı Marşandiz İstasyonu’nda yol kontrolü yapan kılavuz tren ile çarpıştı. Kazada ilk belirlemelere göre; üç makinist ve altı yolcu hayatını kaybetti, 47 kişi de yaralandı.
FOTO:DHA – Kazada ilk belirlemelere göre 9 kişi yaşamını yitirdi, 47 kişi de yaralandı.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusun Yener de kazaya ilişkin yaptığı ilk değerlendirmede ‘sinyalizasyon hattının olmamasını’ işaret etti.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Yusun Yener “Makinistler telsizlerle haberleşiyorlardı” dedi.
“TELSİZLE YA DA TELEFONLA HABERLEŞİYORLARDI”
“SincanAnkara hattında henüz sinyalizasyon bulunmuyor” diyen Yener “Bu hatta sinyalizasyon yapım aşamasındaydı. Bu da kaza riskini artırıyordu. Kazanın olduğu hatta makinistler birbirleriyle telsizle veya cep telefonu ile haberleşiyorlardı. Bu da kaza riskini artıran en önemli unsun. Kazanın sebebi muhtemelen bu.” diye konuştu.
Yener, kazayla ilgili ilerleyen saatlerde yazılı bir açıklama yapacaklarını da söyledi.
https://www.sozcu.com.tr/2018/gundem/sondakikaankaradakiyuksekhizlitrenkazasindasinyalizasyondetayi2793114/
İnsanlık ayaklar altında... İsrail askeri engelli Filistinliyi yere düşürerek tekmeledi !257 izlenme
Dilan Polat cezaevinde yeni şube açmıştı: TMSF'den yanıt geldi45 izlenme
Sedat Peker gece yarısı bombaları patlattı! 'P.zevenk' dediği ismi ifşa etti!119 izlenme
Bahçeli’nin hastalığı ciddi’ diyen gazeteciye MHP’li Yalçın’dan küfür!383 izlenme
Dev şirketler savaşa hazırlıksız yakalandı: Milyarlarca dolarlık zarar17 izlenme
Devlet Bahçeli'nin posteri Diyarbakır Surları'na asıldı19 izlenme
Armağan Çağlayan da isyan etti: "Analar ağlamasın ama CHP’lilerinki hariç mi?"18 izlenme
Eylem Tok’un oğlu Timur Cihantimur’a cezaevinde saldırı34 izlenme