TMO’nun 12 Nisan 2021’de resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, “Toprak Mahsulleri Ofisi, pazartesiden itibaren ayçiçek yağı satışına başlıyor. TMO’nun ürün satış noktalarında 5 litrelik tenekelerde satılacak olan ayçiçek yağının fiyatı 60 TL olarak belirlendi. Ülkemize milletimize hayırlı olsun” ifadeleri kullanılmıştı.
Ancak, ürün TMO’nun İstanbul’un Üsküdar ilçesindeki satış noktasında henüz satışa çıkmadı. Yetkililer ayçiçek yağının geldiğini ancak resmi olarak satış ve fiyat bilgisi ulaşmadığını ifade etti. Öte yandan, ürünün en erken iki gün sonra (cuma günü) satışa çıkabileceğini de belirttiler.
TMO pazartesi gününden itibaren satışa çıktığını duyurduğu ancak İstanbul’da hala satışta olmayan ayçiçek yağını fiyatında indirime gidildi. TMO, ayçiçek yağının fiyatında indirime gidildiğini de kurumun sosyal medya hesabından açıkladı. Açıklamada, “5 litrelik teneke TMO ayçiçek yağının fiyatı Ramazan Ayı nedeniyle 59 TL olarak revize edildi. Ürünlerimizi TMO’nun ürün satış noktalarından veya http://pttavm.com üzerinden online satın alabilirsiniz” denildi. Kurum, böylece 5 litrelik ayçiçek yağında yüzde 1,66’lık fiyat indirimine gitmiş oldu.
TMO’nun açıklamalarında ürünün “http://pttavm.com” üzerinden online satın alınabileceğine ilişkin paylaşım yapmasına rağmen bugün (14 Nisan) saat 12.30’a kadar PTT’nin eticaret sitesinde ürünün yer almadığı görülüyor. http://pttavm.com adresinden 5 litrelik en ucuz ayçiçek yağı 80 liradan satılıyor.
TMO’nun Türkiye genelinde 57 ilde satış mağazası yer alıyor. Bunların bir kısmı kurumun “ajans” olarak ifade ettiği yetkili satıcılar diğerleri ise kurumun kendine ait satış noktaları. Türkiye’nin en yüksek nüfusuna sahip İstanbul’da ise biri Silivri diğeri Üsküdar ilçesinde sadece iki satış noktası bulunuyor. En yüksek nüfusa sahip ikinci il Ankara’da 6, İzmir’de 1 mağazası yer alıyor. Nüfus yoğunluğu en yüksek olan ilk 5 il arasında yer alan Bursa ve Antalya’da ise TMO’nun satış noktası yer almıyor.
https://tele1.com.tr/toprakmahsulleriofisindenramazanaozel1tllikindirim369731/
Faiz faturası 1.1 trilyona çıktı! Vatandaştan toplanan her 100 lira verginin 15 lirası rantiyeye akacak!56 izlenme
İstihdam edilen din görevlisi sayısı öğretmen artışını geçti!69 izlenme
Aile Dayanışma Ağı duyurdu: Emniyet'te İBB borsası mı kuruldu?26 izlenme
Cengiz Holding şimdi de Çanakkale’de köylünün arazisine göz dikti!84 izlenme
Kemal Kılıçdaroğlu'na 'suikast' uyarısı: 'Duyumlar almadık diyemeyiz'32 izlenme
MS hastası Tayfun Kahraman'a yapılan eziyetin görüntüleri ortaya çıktı! Soruşturma izni verilmedi45 izlenme
Özgür Özel'e "Diplomasız Erdoğan" davası: "Erdoğan'ın avukatları diploma istedi diye reddi hakim istedi"29 izlenme
Afrin'de Şehit sayısı 3'e çıktı!283 izlenme
60 can gitti, o müteahhide 16 yıl 3 ay hapis
Yedigöze’de 16 yıllık skandal
"Sağlık'ta Devrim" dedikleri işte bu: "Ben 23 aydır ablamı ameliyat ettiremiyorum. Yok, gücümüz yok. Özele götürsen 300-350 bin lira para istiyorlar. Biz ne yapacağız? Ölsün mü benim ablam?
Tutuklama kararı sonrası Tunç Soyer'den açık mektup: "Tutuklama kararı çıksa bile bizi dışarı çıkartmamaya çalışıyorlar"