İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Mevlüt Uysal’ın, istifa eden eski başkan Kadir Topbaş’ın bir uygulamasına daha son verdiği öne sürüldü. CHP’li Meclis Üyesi Hüseyin Sağ, kamuoyunda sık sık eleştiri konusu olan milyonlarca liraya mal olan duvarlara çiçek uygulamasına son verildiğini, Uysal’ın konuyu AKP’li meclis üyelerine açıkladığını söyledi.
TOPLAM 82 MİLYON LİRA GİTTİ
Bugüne dek İstanbulluların cebinden çıkan rakamın CHP İBB Meclis Üyesi Hakkı Sağlam ile verdikleri soru önergesi ile ortaya çıktığını hatırlatan Hüseyin Sağ, “Aldığımız yanıtta 2009 yılında başlayan modüler saksı ve 2011 yılında başlayan duvar bahçe uygulamasına 2014 yılına kadar toplam 32 milyon lira harcandığı açıklanmıştı” dedi.
2014 yılından bugüne dek geçen sürede de yaklaşık 50 milyon lira harcandığını söyleyen Sağ, “Yani son 9 yılda duvarlara 82 milyon liraya yakın para gömülmüş oldu. İstanbul’un deprem ve ulaşım gibi daha acil sorunları varken duvarlara ekilen milyonlarca liranın israf olduğunu hep söyledik. Yeşil alanları imara açan parklardaki ağaçları kesen İBB'nin elindeki yeşili yok edip duvarları yeşillendirmesi akıl alır bir iş değil. Sonunda uyarımıza kulak verildi ve İstanbullunun milyonlarca lirasına mal olan bu uygulamadan vazgeçiliyor” diye konuştu.
http://www.yurtgazetesi.com.tr/gundem/topbasinbirprojesidahaiptaledildih80649.html
Erdoğan“burası Konstantinapol değil İstanbul” derken adamlar “Konstantinopol”ün müstakbel patriğini seçti138 izlenme
Anadolu Ajansı'ndan Özgür Özel'e 'Soma' sansürü! İşte yayımlanmayan konuşması25 izlenme
Dilan Polat ve Engin Polat’ın ifadeleri ortaya çıktı32 izlenme
Memleket Partisi'nde Kemal Kılıçdaroğlu istifası23 izlenme
Fakirliği öve öve bitiremeyen Cübbeli’nin kol düğmeleri İngiliz Kraliyet armalı çıktı68 izlenme
Avrupa Birliği’ne seyahatte yeni kurallar: Turkovac ve Çin aşısına izin yok37 izlenme
Can Atalay Ahmet Şık’a saldırıyı izlerken cezaevinde yayını kesmişler21 izlenme
Millet İttifakı'nın Beyoğlu Seçim Koordinasyon Merkezi'ne saldırı!26 izlenme
Çok çarpıcı detay! 3 ilde İstanbul karantinası, toplam sayı 9 oldu!
Soğuk havaya rağmen Bozüyük’te ucuz ekmek kuyruğu!
Bozkurt'ta sel felaketi: Cesetler kıyıya vurdu, beyaz torbalarla taşınıyor!
Sezgin Baran Korkmaz'dan 'gözaltı' kararı sonrası ilk açıklama: "Yarını bekleyin"