Sayıştay'ın Ticaret Bakanlığı'na ilişkin hazırladığı raporda, bakanlıkta tasarım desteği kapsamında çalışan bir personele aylık 140 bin 595 TL maaş ödendiği ortaya çıktı.
CHP Adana Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, duruma tepki gösterdi ve söz konusu personelin kim olduğunun açıklanmasını istedi.
CHP'li Sümer'in konuya ilişkin yaptığı açıklama ise şöyle:
"Ekonominin neden bu kadar kötü olduğunu gösteren bir örnek de ne yazık ki Sayıştay raporunun Ticaret Bakanlığı ile ilgili kısmında ortaya çıkmıştır. Millete IBAN numarası veren, esnafı, asgari ücretliyi yaşam derdine mahkum eden iktidar bir kişiye 140 bin lira aylık maaş öderken ne yazık ki hiç vicdanı sızlamamış.
İşin daha vahim yanı aslında maaş belirlenirken de yasal olarak bir üst sınırın olmaması. Sayıştay raporları her ne kadar bilgileri gizler şekilde hazırlansa dahi birçok konuda devletin ekonomisinin ne denli hoyratça kullanıldığı görülmektedir.
Özellikle yurt dışı desteklemeleri adı altında yandaş firmalar on binlerce dolar desteklenmiş, çalışanlar üzerinden fahiş fiyatlı maaşlar belirlenmiş ve bu durum halen devam etmektedir."
http://www.krttv.com.tr/gundem/ticaretbakanliginda140bin595tlmaasalanpersonelkimh49405.html
Emine Erdoğan hakkında suç duyurusu!36 izlenme
Belgeyi paylaşarak "kimlerin parmağı varsa onları rezil ederim" demişti, AKP’li belediyeye eleman alım işlemi genel merkez tarafından iptal edildi1112 izlenme
AKP'li Dilovası Belediyesinde bir şaibe daha!49 izlenme
Tarımda kendine yeten ülkeydik, ne hale getirdiler: Buğday Rusya’dan şeker Mısır’dan... 'Yerli ve milli' dediler çiftçiyi böyle yediler!48 izlenme
Şişli Kent Lokantası yeniden hizmete açılacak17 izlenme
Ankara'da belediyenin ücretsiz çorba kuyruğunda bekleyen emekli: "Geçim sıkıntısı nedeniyle boşandım. Onlar bir yüzükle geldi, gemiciklerin sahibi oldu"21 izlenme
Ekonomik kriz sebebiyle Türk Hava Yolları'nda büyük değişiklik!197 izlenme
Emin Şen'in arşivi ortaya saçıldı: "Fethullah Gülen gelecek, Anıtkabir yakılacak"49 izlenme