Thodex adlı kripto para borsasının firari patronu Faruk Fatih Özer, son dönemde işlerinin kötü gitmesi nedeniyle 18 Nisan'da kız kardeşi Serap Özer'den şirketin tüm belgelerini istemiş ve iki gün sonra Arnavutluk'a kaçmıştı. Soruşturmada tutuklu bulunan Serap Özer ifadesinde abisi Faruk Fatih Özer'in 18 Nisan 2021 tarihinde şirkete ait hacklenme raporu, şirket davalarıyla ilgili dokümanlar, mizan ve bütçeye ilişkin belgeler, karar, pay, genel kurul defterini istediğini anlatmıştı.
MAFYALAR SAKLIYOR MU?
Özer'in yabancı ortak bulmak niyetiyle yurtdışına gittiğini söylemesine rağmen, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonrası kaçmaya karar verdiği değerlendiriliyor.
Faruk Fatih Özer'in hakkında çıkartılan kırmızı bülten kararıyla Arnavutluk polisinin Türkiye'den giden 4 emniyet ekibiyle işbirliği içinde yürüttüğü takip ve izlemeden rüşvet vererek şu ana kadar kurtulabildiği belirtildi. Özer'i, Arnavutluk'ta etkili eski yerel yöneticiler ve mafyanın rüşvet karşılığı sakladığı kaydedildi. Özer'in Arnavutluk'tan çıkış yaptığına ilişkin herhangi bir tespit yapılmadığı bu nedenle halen bu ülkede gizlenmeyi sürdürdüğü değerlendiriliyor.
Özer'in yakalanması için Arnavutluk polisinin çok kapsamlı soruşturma yürüttüğü, ülkeye girişinden itibaren bağlantı kurduğu herkesin takibe alındığı, ihbar hatlarına gelen bilgilerin anlık olarak değerlendirildiği öğrenildi. Özer'in teknolojik hiçbir iletişim cihazı kullanmamaya dikkat ettiği, çevresinde nereye gideceği kiminle görüşeceği konusunda yol gösteren refakatçiler olduğu vurgulanıyor.
https://www.yurtgazetesi.com.tr/guncel/farukfatihozermafyayarusvetmiverdih180781.html
Sarıkamış Şehitleri'nin kemikleri sızlıyor! Sarhoşların Mekânı Oldu!159 izlenme
Avrupa Konseyi Başkanı Tusk: Türkiye’nin operasyonu yeni bir insani krize yol açabilir120 izlenme
İktidar verdiğini geri alıyor: ÖTV’siz araç alanların engelli maaşı kesildi!29 izlenme
Traktörü haczedilen çiftçi gözyaşlarıyla isyan etti 'Saraylarda yaşıyorlar! Doy artık doy!'65 izlenme
İcra ve iflas dosyaları sayısında rekor! Ekonomik krizin acı tablosu bakanlık verilerine yansıdı: Marmara başı çekiyor46 izlenme
'İş yok, sigorta yok Avrupa'ya gideyim dedim' diyen Konyalı vatandaş da Yunan polisinden dayak yedi !274 izlenme
Ümit Özdağ’dan kutlama yapan AKP'lilere tepki: "Sokaklarda taciz edilecek kızlarımızın acısını mı kutluyorsunuz?"44 izlenme
Milyonlarca memurun takip ettiği dördüncü toplantıdan da sonuç çıkmadı!23 izlenme
Emekliler mitingde buluştu | DİSK'ten iktidara uyarı: Bizi oyalamayın. Emeklilerin bir saat bile bekleyecek tahammülü kalmadı
AKP’li üst düzey yöneticiden gündemi değiştirecek sözler! 'İmamoğlu davası'na AKP’den ilk büyük itiraz
Otogarda kan davası cinayeti! Polis dahil herkes seyretti!
Kadın çalışan istememişlerdi: HÜDA-Par'lı vekillerin talebi reddedildi!