Mahkeme kararında şu ifadelere yer verildi: “Sanığın yedi yıldır hacca gitmek için müracaat ettiği, 2019 yılı kurasında hac kayıt hakkı kazandığı, kesin kaydını yaptırdığı, hakkındaki adli kontrol kararının kaldırılmaması durumunda hac görevini yerine getiremeyecek.”
Mahkeme, ayrıca, bir daha kayıt yaptırma şansı olmayan F.A’nın mağdur olmaması için bu kararın alındığını vurguladı.
Kararı değerlendiren Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Bundan sonra yurtdışına çıkmak isteyen herkes hacca gitmek için başvurabilir ve böylece yasaklarından kurtulabilir” dedi. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın geçen hafta sarf ettiği, “Şeriata yani hukuka olan bağlılığı ne derece güçlü tutarsak geleceğimize o derece güvenle bakabiliriz” sözlerini anımsatarak, “Bu karar, Erdoğan’ın ‘şeriata göre karar verin’ çağrısına anında verilmiş yanıt mıdır?” sorusunu yöneltti.
Birçok biliminsanının yurtdışı çıkış yasağı nedeniyle mağdur edildiğini ifade eden Eminağaoğlu, örgüt üyeliğinden yargılanan bir sanığa hac gerekçesiyle yurtdışına çıkma izni verilmesinin‘çifte standart’ olduğunu söyledi ve ‘hukukun değil dinin her kapıyı açtığını’ öne sürdü.
http://www.diken.com.tr/terordenyargilanansanigahacizniverildigerekcebirdahagidemeyebilir/
Garipoğlu'nun şoförü itirafçı oldu! İşte şoke eden ifade11 izlenme
Şehit Osman Oktay’ın acı haberi ailesine ulaştı: O detay herkesi kahretti26 izlenme
Söğüt Kaymakamlığı önündeki Atatürk büstü onarım bekliyor!93 izlenme
Metropoll'ün kurucusu Özer Sencar son anketi açıkladı: İşte Erdoğan'ın Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu karşısında oy oranı84 izlenme
Bir sigara grubuna daha zam27 izlenme
Bakanlığın ekibi Narin'in kuzenleriyle görüştü: Küçük çocuklarda 'korku' ve 'kaygı' tespit edildi24 izlenme
Gündemi sarsan Halil Falyalı'nın muhasebecisi Cemil Önal cinayetinde çarpıcı detay26 izlenme
HKP: "Atatürk'ün 'Bağımsızlık benim karakterimdir' sözü Anıtkabir'e alınmadı!"43 izlenme
Esad'dan Erdoğan'a sert sözler: Erdoğan hırsızdır. Bugün de toprağı çalıyor!
İmamoğlu için İtalya bile ayakta: Dünyanın dört bir yanında tepkiler çığ oldu
Çorlu’daki tren kazasından 3 yıl sonra hazırlanan ek bilirkişi raporu ortaya çıktı: Menfezler yetersiz kontrol memuru az!
Yavuzyılmaz Avrasya Tüneli'nde fiyat farkı ödemesini ortaya çıkardı