Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde suikast düzenlenen akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun cinayet şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022'de, MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.
Bozkır, 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi de 3 Şubat’ta gözaltına alındı.
Şüphelilerden 3’ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2’si 15 Şubat’ta tutuklandı, 1’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
İKİNCİ OPERASYONDA 8 KİŞİYE GÖZALTI
Soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Memiş Aytekin, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Altan Bora, Osman Tuncer, Bülent Kutsal ve Tan Dervişoğlu, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılırken, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin ve Memiş Aytekin’in gözaltı süreleri uzatıldı.
1 TUTUKLAMA
Emek, Mumcuoğlu, Metin ve Aytekin, polisteki işlemlerinin ardından dün tekrar adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklama, Memiş Aytekin ve Kamil Metin ise adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarıldı.
Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklanırken, Fikret Emek konutu terk etmeme adli kontrolü, Memiş Aytekin ile Kamil Metin de savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.
(DHA)
Canan Kaftancıoğlu: 7 yıl önce yazdıklarım İstanbul kaybedilince mi suç oldu?125 izlenme
Dikkat çeken seçim anketi: Yarın seçim olsa…127 izlenme
Şehit olan 5 Mehmetçiğin son fotoğrafı! Vatan size minnettar çocuklar56 izlenme
Bakan Uraloğlu'ndan gazeteciye Gebze tepkisi: "Sen kim oluyorsun da bana bunları soruyorsun?"32 izlenme
Menzil şeyhi ‘On bakan evimize geldi’ demişti: İhaleler de onlara gidiyormuş!188 izlenme
Bahar Candan’ın da cezaevinde olmadığı ortaya çıktı46 izlenme
Daha önce SADAT iddialarını gündeme getirmişti, Sedat Peker'den Athena'yı hedef gösteren Nevzat Tarhan'a cevap51 izlenme
Dolar fırladı AKP'li vekiller tuhaflaştı: Dolar şimdi çılgın bir partide kendinden geçme hali içinde199 izlenme