2018'de tepkilere rağmen 325 milyon TL'ye Tutgu Gıda'ya satılan Kırşehir Şeker Fabrikası'nda sorunlar devam ediyor.
Fabrika yönetimi üreticilere hızlı şekilde alım yapılacağı ve kendilerinin çamura bırakılmayacağı sözünü verdi.
Ancak buna rağmen randevularda problem yaşanmaya başladı.
Pancar alımları yavaş olunca günlerce fabrika önünde beklemek zorunda kalan üreticiler ile fabrika yönetimi arasında ortam gerildi.
Üreticiler, yönetimin kendilerini kota düşürmekle tehdit ettiğini ileri sürdüler.
Tartışmanın büyümesi sonucu kavga çıktı. Çıkan kavganın ardından fabrikaya çok sayıda polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Şeker Fabrikası yönetimini, ürünlerini geç almakla ve kendilerini perişan etmekle suçlayan üreticiler, teslim edilmeyi bekleyen ürünlerini fabrikanın önüne döktüler.
Fabrikaya giriş ve çıkışların kapandığını belirten bir üretici, ''Kırşehir Şeker Fabrikası özelleştiğinden beri böyle. Rezillik'' ifadelerini kullandı.
Bir başka üretici ise ,''Şeker fabrikasında son durum bu şekilde. Çiftçinin malı perişan. En son damper kaldırıyoruz. Randevu kartında ‘32 ton pancar getireceksin’ diye bizi zorluyorlar. Sonra da tonajdan ceza yiyoruz. Bizi fabrikaya almıyorlar'' siteminde bulundu.
Şeker Fabrikası Genel Müdürü Yavuz Erence ise olaylarla ilgili yaptığı açıklamada, nakliyeci bazı kişilerin sıraya girmek istememesi üzerine çıkan bir tartışmanın büyümesi sonucu istenmeyen durumlar yaşandığını kaydetti.
Sözcü
İBB Başkan Vekili Nuri Aslan: "Biz onardık, biz sahip çıktık. Şimdi 15 günde boşaltın diyorlar. Bu hukuksuzluğa karşı Türk vatandaşlarına Yerebatan Sarnıcı girişini 1 TL yapıyoruz"
Belediyenin büfe ihalesi yine yabancıya gitmedi!
Her gün 25 bin icra dosyası hazırlanıyor
Evliliği bile “gizli” başlayan İsmail Kahraman’ın bilinmeyen aile şirketi
New York’ta Türk gençlerinden Erdoğan’a şok: Times Meydanı'nda İmamoğlu ve Özel'li "Umut" fotoğrafı!
Erdoğan'ın 'mevduat hesabı' Diyanet'ten geçmedi "Dinen haramdır"
Ayhan Bora Kaplan örgütünün 2 numarası olduğu iddiasıyla yargılanan firari Serdar Sertçelik ses kayıtlarını paylaştı
İran’ı istila eden çekirge Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde görüldü!
Benzin ve motorine bir büyük zam daha!
Butlanın görevden aldığı il başkanından rest: "Bizim için onur madalyasıdır"
17 Aralık soruşturmasını yapan ve ABD'ye kaçan polis tanık oldu "1 numara dediğimiz kişi Erdoğan'dı"
TSK'da İzmir Marşı kaldırıldı!
Sosyal medya ayağa kalktı! Genç kadını çocuğunun önünde bayıltana kadar dövdü, baygınken tekmeledi!
CHP, AKP’li başkanın borçlanma yetkisine ‘evet’ dedi: İntikamcı davranmayacağız