CHP'nin RTÜK üyesi İlhan Taşçı, AKP'nin 'lebaleb' kongrelerini hatırlatan görüntüler sonrasında RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin'in televizyon kanalı yöneticilerine verdiği yeni talimat ortaya çıkarmıştı. Taşçı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Şahin'in televizyon kanalı yöneticilerinden boş cadde ve sokak görüntülerini kullanmalarını istediğini yazmıştı.
Taşçı, "RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, bugün televizyon kanallarının yöneticilerine özel hattan bir “talimat” gönderdi. Televizyonların lebalep görüntüleri kullanmamaları; bunun yerine “boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılmasını” istendi! Stadlar, kongreler gösterilmeyecek" ifadelerini kullanmıştı.
Konuyla ilgili Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Şahin, 'lebalep talimat' ile ilgili "Hatırlatmamızın amacı, sağlığımız için milletçe büyük emek verdiğimiz tam kapanma dönemini hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır" ifadelerine yer verdi.
Şahin, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Taşçı'ya cevap olarak, "Görevimiz gereği çok açık ve sade bir dille yaptığımız yapıcı hatırlatmayı çarpık zihniyetle manipüle etmek tam da sahibine yakıştı. Sokaklar ve gündem boş olunca malum art niyetli zihniyet de mal bulmuş mağribi gibi üzerine atladı. Çok yazık. Hatırlatmamızın amacı, sağlığımız için milletçe büyük emek verdiğimiz tam kapanma dönemini hakkıyla sonlandırmaya katkıda bulunmaktır. Tüm yıldırma çabalarına rağmen işimizi layıkıyla yapmaya devam edeceğiz" dedi.
Şahin'in paylaşımı şu şekilde:

CHP'li RTÜK üyesi İlhan Taşçı, Şahin'in televizyon kanallarına 'lebaleb' talamat gönderdiğini ortaya çıkarmıştı. RTÜK tarafından, medya kuruluşları temsilcilerine mesaj gönderilerek televizyonlarda yayınlanan bazı görüntülerin arşiv niteliğinin belirtilmeden yayınlandığının tespit edildiği belirtilen uyarıda şöyle denilmişti:
"Özellikle tam kapanma döneminde, başta haber bültenleri olmak üzere birçok programda arka planda kalabalık görüntülerin yer alması, insanların kurallara uymadığına ve kolluk kuvvetlerinin de görevlerini yerine getirmediğine dair bir yanlış anlaşılmaya sebebiyet vermektedir. Bilindiği üzere 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkında Kanun'un 8'nci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendinde '…görüntülerin arşiv veya canlandırma niteliği ile ajanslardan veya başka bir medya kaynağından alınan haberlerin kaynağının belirtilmesi zorunludur.' hükmü yer almaktadır. Bu sebeple tüm milletçe büyük fedakarlıklarla yürüttüğümüz tam kapanma dönemini sağlıklı bir şekilde sonuçlandırmak için yapılan yayınlarda, kalabalık görüntülerin yerine boş cadde ve sokak görüntülerinin kullanılması hususunda hassasiyet gösterilmesi ve zaruri durumlarda ise görüntülerin arşiv niteliğinde olduğunun mutlaka belirtilmesi gerekmektedir. Gereğini rica eder, iyi çalışmalar dileriz."
Yandaş zekası ve sonuç...182 izlenme
Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan skandal 'güvenli turizm' reklamı! Turistlerin göreceği Türkler 'Ben aşılandım' maskesi takacak!63 izlenme
Rolex'li AKP'li vekilden skandal hareket! "Sahipsiz köpekler" derken muhalefeti işaret etti, tansiyon yükseldi!26 izlenme
Mansur Yavaş: Sandıkta vereceğiniz oy gelecek zamlara büyük bir ders olacak27 izlenme
Vatandaş borca battı!316 izlenme
Yunan şarkıcı Despina Vandi Atatürk posteri var diye sahneye çıkmadı, seyirciler İzmir Marşı’yla yanıt verdi!42 izlenme
Ankara borca battı Karaman takibe düştü5 izlenme
Türkiye bu kadını konuşuyor! Kocası fanatik AKP'li olan kadından AKP'lileri çıldırtacak sözler!100 izlenme
Mezuniyete alınmayan kızlara recm istedi
AKP'de kazan kaynıyor: Süleyman Soylu, Hulusi Akar ve Binali Yıldırım Erdoğan'a cephe mi alıyor?
SGK uzmanı açıkladı: İşte asgari ücret zammı ve emekli aylığında beklenen rakam!
Suriye'de darp edilen ve aracı yakılan Türk şoförün hali yürek yaktı: 'Bu hale getirenler utansın'