2014 yılında Türkiye’de yaşanan ve 301 kişinin öldüğü Soma maden faciası sonrasında eylem yapan madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyerek tepki toplayan dönemin başbakanı Erdoğan’ın özel kalem müdürü yardımcısı Yusuf Yerkel’in Almanya’ya aylık 6000 euro maaşla atanmasına tepkiler büyüyor.
Finans ve ticaret eğitimi olmamasına rağmen Frankfurt Başkonsolosluğu’na “Ticaret Ataşesi” olarak atanan Yerkel’e tepkiler artarken, bazı Türk kuruluşları ve iş insanları örgütleri harekete geçti. Almanya Dışişleri Bakanlığı da konuyla ilgili bir açıklama yaptı.

Soma’da eylem yapan madenciyi tekmeleyerek hafızalara kazınan Yerkel’in ayda 6000 euro (yaklaşık 92 bin TL) maaşla Frankfurt Başkonsolosluğu’na atanmasına tepkiler dinmiyor.
Alman Dışişleri Bakanlığı, bu konuyla ilgili gelen bir soruya, “Bu şahısla ilgili hiç bir şeyi teyit etmiyoruz” diyerek, bir yalanlama ya da bir doğrulama yapılmayacağını vurguladı. Bir anlamda, konunun Türkiye'nin sorunu olduğu mesajı verildi.
AKP'ye yakınlığı ile bilinen Almanya'daki MÜSİAD adlı kuruluş da, konuyu Salı akşamki toplantıda tartıştı. Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer ile Ankara'ya çağrılan Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’nin katıldığı toplantıda, iş insanları Yusuf Yerkel'in atanmasının sorun yaratacağını vurguladı. Toplantıda 25'e yakın davetli hazır bulundu.
MÜSİAD: MEKTUP YAZALIM
Bazı MÜSİAD yetkilileri, “Bu atama, bize Almanya'da zarar verecek. İşlerimizi olumsuz etkileyecek. Ankara’ya bir mektup yazıp bu durumu bildirelim. Bu atama kararı geri alınmalı” derken, bu görüş benimsendi. SÖZCÜ, konuyu MÜSİAD yetkililerine sordu ama şu ana kadar bir cevap verilmedi.

MÜSİAD, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tunçer’in de katıldığı toplantıda Ankara'ya çağrılan Ticaret Ataşesi Tansu Günendi'ye (sağdan ikinci) bir plaket verdi.
MÜSİAD yöneticileri bu toplantının ardından, Ankara'ya çağrılan Ticaret Ataşesi Tansu Günendi’ye bir plaket verdi.
Sözcü
İmamlar okullarda görevlendirilmişti, eğitimde bir skandal daha: Okul salununda Cuma namazı53 izlenme
Bomba iddia: Anne itirafçı oldu, Narin'i kimin öldürdüğünü açıkladı!28 izlenme
Uçuyoruz! Euro 20 TL'nin, dolar 18 TL nin üzerine çıktı!44 izlenme
Cola'yı yasaklayan Ordu Büyükşehir Belediyesi, İsrail ile 150 milyon dolarlık anlaşmayı iptal etmedi42 izlenme
AKP’li belediye, CHP’li İzmit Belediyesi’nin cami önünde çorba dağıtımını engelledi!25 izlenme
Güldür Güldür’den iktidarı kızdıracak Katarlılara ev satışı skeci! Bir anda Bakırköylü oluverdi!75 izlenme
Mehmetçik Vakfı'ndan tarihi ders!583 izlenme
Hüsnü Mahalli: Virüs anayasa, yönetmenlik tanımıyor, yakaladı mı...98 izlenme
'Kötü yönetim ağır maliyetleri ödemeye devam edecek'
AKP'ye soğuk duş! İşte Mart ayında yapılan 10 anketin ortalaması
Milli Eğitim Bakanından, Ensar Vakfı çocuk istismarı soruşturması geçiren Sultanoğlu'na destek! 'En güvendiğimiz arkadaş'
Türkiye depremin acısını yaşarken, Gaziantep Nizip'in AKP'li belediye başkanı silahlı düğünde eğlendi !