CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi’nin (TEİAŞ) Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasının bulunduğu karar ile özelleştirme kapsamına alınmasını değerlendirdi.
Akın, ekonomi yerine enerji faturalarının “uçuşa geçtiğini” belirterek, “İktidarın vaatleri zam olarak geri dönüyor. Bugüne kadar ülkemizde ne kadar kamu malı varsa sattılar. Gelen geliri de betona gömdüler. AK Parti iktidarı son olarak TEİAŞ’ı özelleştirme kapsamına aldı. Elektrik ve enerji sisteminde TEİAŞ kilit konumundadır” dedi.
Akın, TEİAŞ Türkiye’nin elektrik sisteminin “bel kemiği” olduğunu kaydederek, bugüne kadar bu şirketin özelleştirme kapsamında tutulduğunu hatırlattı.
Akın, AKP’nin elektrikte ilk önce dağıtımı ve üretimi özelleştirdiğini anımsatarak, bu özelleştirmelerin kaliteli hizmet ve daha ucuz elektriği sağlamadığını vurguladı. Akın, elektrik faturalarının dağıtım ve desteklerle daha fazla yükseldiğini kaydederek, şunları söyledi:
“Şimdi sırada TEİAŞ var. TEİAŞ’ın özelleştirilmesi kamu yararı eksenindeki kurumu, kar zarar eksenli bir yapıya bürünmesi anlamına gelecek. Üstelik TEİAŞ ne zarar etmektedir, ne de kamuya bir yüktür. Türkiye’nin en yatırımcı kamu kuruluşudur. Tüm bunlar ortadayken Türkiye’nin en kritik kurumlarından birini, üstelik her yıl karlılık oranı artmasına karşı hangi gerekçeyle özelleştireceksiniz?”
Akın TEİAŞ’ın özelleştirilmesinin tek gerekçesinin “Hazine kasasında paranın bitmesi” olduğunu söyleyerek, “İktidar ülkemizin en stratejik kurumlarını satmaya başlıyor. TEİAŞ’tan sonra BOTAŞ’ı da mı satacaksınız ya da TPAO’yu da mı satacaksınız?” diye sordu.
(ANKA)
Prof. Ersan Şen, Atatürk'e lanet okuyan imama ateş püskürdü! 'Kemalizmi eleştir, Mustafa Kemal'i eleştir buna katlanırım ama Mustafa Kemal'e kâfir diyemezsin!'114 izlenme
Bursa’da türbe üstüne apartman yapılmasına izin verildi !120 izlenme
Sandıkta hileye karşı seferber olunacak179 izlenme
Üniversite mi aile şirketi mi?19 izlenme
“Zarrab’ın avukatı Erdoğan’la irtibat halindeydi!”1626 izlenme
Yurt dışında Ziraat Bankası'na inceleme başlatıldı!161 izlenme
Bilal Erdoğan'ın vakfından 'tekbir' ile yemin töreni 'Allah için öleceğiz'2800 izlenme
Projeyi Erdoğan onayladı, Cumhur İttifakı engelledi42 izlenme
İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne atanan kayyum AKP'den aday adayı çıktı
AK Troller'in sesli sohbeti ifşa oldu! Ters tepen 'Yalan üretim merkezi' videosunu Erdoğan'ın sildirdiğini söylüyorlar!
Hayatını kaybeden madencilerin çocuklarına TED sahip çıktı: "Burs desteği sağlanacak"
Reuters’a konuşan AKP’li: Eğer Ankara’da kayıp olursa…