İçişleri Bakanlığı, 81 İl valiliğine 'koronavirüs tedbirleri' konulu ek genelge gönderdi. Genelge ile koronavirüs salgının Çin'in Vuhan kentinde başlayarak tüm dünyayı tehdit etmeye devam ettiği ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından pandemi olarak nitelendirildiği hatırlatıldı.
Genelgede; koronavirüs (Kovid19) salgınından vatandaşları korumak ve salgının yayılmasını engellemek için Sağlık Bakanlığı ile yapılan değerlendirilmelerde; umuma açık istirahat ve eğlence yerleri olarak faaliyet yürüten ve vatandaşların çok yakın bir mesafede bir arada bulunarak hastalığın bulaşma riskini artıracağı, bu nedenle pavyon, diskotek, bar, gece kulüplerinin yarın saat 10.00 itibariyle geçici süreliğine faaliyetleri durdurulacağı belirtildi.
Genelgede ayrıca, söz konusu tedbirlere ilişkin vali ve kaymakamlar tarafından il ve ilçe belediyeleri ile işbirliği içinde ilgi kanun hükümleri çerçevesinde gerekli gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması ve kolluk birimleri tarafından konunun takip edilerek uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi istendi.
https://www.gercekgundem.com/guncel/165352/bakanlikduyurdupavyondiskotekbarvegecekuluplerikapatildi
Sağlık Bakanı Koca kritik tabloyu paylaştı: 19.970 yeni vaka tespit edildi, 16.651 kişi sağlığına kavuşurken, 217 kişi hayatını kaybetti!68 izlenme
Çevre Bakanlığı'ndan 'yabancılara taşınmaz satışı' hakkında yanıt109 izlenme
Şimdi de 'Askıda Yemek' uygulaması başladı!51 izlenme
Cumhuriyet'e meydan okuyorlar! Şeriatçılardan gövde gösterisi gibi hafızlık töreni!52 izlenme
Seçim öncesi iktidardan yerel basını öldürecek yasa teklifi!25 izlenme
Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat'ın yerine kayyum atanır mı?52 izlenme
CHP'li vekilden AKP'lilere 'tezekli' tepki! 'Köylerde hayvan kalmadı'24 izlenme
Bahçeli FETÖ’cülere ne kartı dağıttı?562 izlenme
CHP'den İmamoğlu'nun özgürlüğü için yeni adım: 7'den 70'e herkes katılabilecek
Kartepe'ye bu yıl beklenen kar yağmadı, henüz kayak sezonu açılmadı.
19 işten 17’sini ihalesiz veren TEMSAN: İstisnaların kapsamını genişlettik!
Mansur Yavaş’ın kendilerine destek olacağını öğrenen özel halk otobüsü şoförlerinden belediye önünde davul ve zurnalı teşekkür!