Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin imzasıyla 14 Ağustos 2024’te yayınlanan genelge, MEB genel müdürlükleri, 81 il valisi ve milli eğitim müdürlüklerine gönderildi. Atatürkçü nesillerin yetiştirilmesine devam edilmesi içerikli genelgenin 76 bin okulda uygulanması istendi.

ANAYASAL ZORUNLULUK
2024/53 sayılı, 8 sayfalık genelgenin ilk sayfası, Atatürkçülüğe ayrıldı. “Atatürk Milliyetçiliği” vurgusu yapılan genelgede; ülkenin kalkınması için yeni neslin, “Atatürk Milliyetçisi” yetiştirilmesi vurgulanarak, bunun anayasal zorunluluk olduğunun altı çizildi.
HASSASİYET VURGUSU
Yusuf Tekin imzalı genelgede, “Bakanlığımızca, anayasa ilgi b maddesinde ifadesini bulan Atatürk Milliyetçiliği ile milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren, hür ve bilimsel düşünce gücüne sahip, yetkin ve erdemli bireyler olarak yetiştirilmesi için eğitim ve öğretim faaliyetleri hassasiyetle yürütülmektedir” denildi.

Genelgede yer alan ‘Anayasa ilgi b maddesi’ içeriği ise şöyle: “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, ölümsüz önder ve eşsiz kahraman Atatürk’ün belirlediği milliyetçilik anlayışı ve onun inkılap ve ilkeleri doğrultusunda, egemenlik kayıtsız şartsız Türk milletinindir. Hiçbir kişi veya kuruluş, anayasada gösterilen hürriyetçi demokrasi ve bunun icaplarıyla belirlenmiş hukuk düzeni dışına çıkamaz. Kuvvetler ayrımı, devlet organları arasında üstünlük anlamına gelmez. Hiçbir faaliyet, Atatürk milliyetçiliği, ilke ve inkılapları karşısında korunma göremez. Laiklik ilkesinin gereği olarak, kutsal din duyguları devlet işlerine ve politikaya kesinlikle karıştırılamaz.”
Sözcü
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Temenni ederiz ki İYİ Parti 6'lı masayı terk ederek konumunu gözden geçirir37 izlenme
Milyonlar ay sonunu getiremezken AKP'de patlak veren kriz saç baş yoldurttu15 izlenme
Siyasilerden, AYM’nin hak ihlali kararına rağmen tahliye edilmeyen Tayfun Kahraman tepkisi: "Gözümüzün önünde bir cinayet işleniyor"9 izlenme
Erdoğan’ın eski metin yazarı: Yüzünde ‘kadere teslimiyet’ ifadesi var38 izlenme
İmamoğlu'na "oğlum" diyen Meral Akşener'den 5 gündür ses yok! Başka bir yerde poz verdi28 izlenme
ABD-İsrail, İran'ın İsfahan kentinde sivilleri vurdu: En az 26 ölü16 izlenme
Manevi danışmanlık adı altında 'rehberlik': İmamlar derse girdi, öğrenciler camiye götürüldü28 izlenme
270 yıllık çeşmeye babasının adını yazdıran AKP'li Çamlı 'teşekkür' bekliyormuş!80 izlenme
Ankara'da yılbaşı akşamı akraba kavgası yaşandı.
Bakan Koca açıkladı: 20.316 yeni vaka tespit edildi, toplam vaka sayısı 2.024.601'e, can kaybı 18.097’ye yükseldi!
Kütahya sabah sabah yürekleri ağza getirdi: 5 dakikada 4 tane deprem oldu
Erdoğan'ın doğalgaz 'müjdesi' 115 lira çıktı