CHP Lideri Özgür Özel’in Garip Dede Cemevi’ndeki On Muharrem Orucu programına katıldığı sırada atılan “Hain Kemal” sloganları, 63 CHP üyesinin parti üyeliklerinin tedbiren askıya alındığını açıkladı. Üyeliklerin askıya alındığını da CHP İstanbul İl Başkanlığı'na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin duyurdu.
CHP Lideri Özgür Özel, dün akşam saatlerinde Garip Dede Cemevi’nde düzenlenen On Muharrem Orucu programına katıldı. Cemevinin bahçesinde yoğun ilgiyle karşılanan Özel, kalabalık nedeniyle ilerlemekte zorlandı. Bu sırada topluluktan “Hain Kemal” sloganları yükseldi.
Protesto, CHP’deki butlan tartışmaları ve Kemal Kılıçdaroğlu’nun İstanbul ziyareti öncesinde yaşandı. Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığına getirilen Kılıçdaroğlu’nun İstanbul programı kapsamında yapılması beklenen konvoy çağrısı da son anda iptal edildi. Gelişmelerin ardından Kılıçdaroğlu, Garip Dede Cemevi’ndeki programa katılmadı.
KARARI KAYYUM AÇIKLADI! BUTLAN CHP'SİNDE GÖREVİ DE YOK
Gürsel Tekin, protestoya katıldığı belirlenen 63 kişinin üyeliklerinin askıya alındığını duyurdu. Tekin, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Garip Dede Cemevi’nde yaşanan, inanç mekânlarının ruhuna, edebine ve erkânına aykırı görüntülere ilişkin yapılan değerlendirmeler sonucunda; görüntü, beyan ve fotoğraflardan tespit edilen 63 Cumhuriyet Halk Partisi üyesinin parti üyelikleri tedbiren askıya alınmıştır.
Cemevleri ve dergâhlar; siyasetin, kutuplaşmanın ve nefret dilinin değil, birliğin, kardeşliğin, rızalığın ve toplumsal barışın mekânlarıdır. Hiç kimse bu kutsal mekânları siyasi hesaplaşmaların ve ayrıştırıcı söylemlerin sahnesi haline getiremez.
Toplumsal barışı zedeleyen, inanç mekânlarının dokusunu bozan ve Alevi toplumunun iyi niyetini siyasi hesaplara alet eden hiçbir davranışın karşılıksız kalması düşünülemez.
İnanç merkezlerine saygı, toplumsal barışa saygıdır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur."
tele2haber.com
AKP'li ve MHP’li gençler sosyal medyada lüks arabalarını paylaşıp muhalefete oy veren halkla dalga geçti!
Atatürk’ün doğduğu evde restorasyon zevksizliği!
Erdoğan'a bir yetki daha geliyor! Yap-İşlet-Devret projelerinde borç garantisi de verilecek!
AKP'li vekilden şeytanın aklına gelmeyecek yol: Akrabasına koltuk bulmak için makam üretti
Emekliyi bu hale getirenler utansın! "Oğlumun eski ayakkabısını giyiyorum"
Avukatı da Erdoğan’ı terk etti!
Dünya liderlerinin Türkçe selamına karşılık veren Türk askerinin Arap liderinin Arapça selamına tepkisi yeniden gündem oldu
İstanbul’dan sonra Ankara Barosu da Feyzioğlu için harekete geçti!
Siz çocuğunuz Kur'an öğreniyor diye sevinirken bakın nasıl dayak atıyorlar !
İnşaat-İş'ten flaş iddia! 'İşçileri dövüp eylemcileri soruyorlar!'
Esnaftan TÜİK’in işsizlik verilerine tepki! "TÜİK önce sokağa insin sonra verileri açıklasın"
31 Mart yerel seçimlerinde usulsüzlük iddiasına 3 ayrı dava!
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, gazetecilerin enflasyon sorularına adeta kaçarak yanıt verdi: “Enflasyonla ilgili bilgim yok”
Ensar Vakfı Başkanı Topaloğlu: Süleyman Soylu’nun arkasındayız