30 Ağustos’ta Milli Savunma Üniversitesi Kara Harp Okulu’nu. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı mezuniyet töreni düzenlenmişti. Törende rutin akışın bitmesinin ardından mezun olan teğmenler, okul geleneğindeki yemin metni için kılıç çatmıştı. Yeminin ardından ise teğmenler “Mustafa Kemal’in askerleriyiz” sloganı atmıştı.
Teğmenlerin görüntüsünün ortaya çıkmasının ardından AKP’liler yaşananlara tepki göstermişti. Erdoğan da yaptığı açıklama ile “En kısa zamanda hak ettikleri cezayı alacaklar” demişti.
Teğmenler hakkındaki disiplin süreci devam ederken, iki ayrı raporun da iktidara iletildiği ortaya çıkmıştı.
Sözcü’nün edindiği bilgilere göre, teğmenlerin bir bölümüne ihraç edilmeleri istemiyle disiplin süreci başlatıldığına ilişkin tebligatlar yapıldı. Tebligat iletilen teğmenler TSK’nın itibarına zarar veren harekette bulunmak ile suçlanıyor.
Teğmenler hakkında kesin kararın savunmaları da alındıktan sonra 25 Kasım tarihinden itibaren verilmesi hedefleniyor.
Sözcü
Elazığ'ın sorunlarını anlatırken canlı yayında bastı küfrü, stüdyo buz kesti!52 izlenme
Bir günde 60 firma iflas etti: Listede devler de var26 izlenme
305 çocuğa “Cumhurbaşkanına hakaretten” dava!28 izlenme
CHP'li Başkan ihaleler nedeniyle tehdit edildiğini açıkladı: 'Boyun eğmeyeceğim'23 izlenme
Atanamayan öğretmenler Ankara’da eylem yaptı!126 izlenme
MSB paylaştı: Mehmetçikten yeni yıl mesajı28 izlenme
‘Roller tersine döndü, Erdoğan’la Özgür Özel sanki yer değiştirdiler…’18 izlenme
İlber Ortaylı’dan anlamlı Atatürk paylaşımı!210 izlenme